Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menovinkki | Lappeenrantalaiset keräävät tavaraa Ukrainan pakolaisille lauantaina – Toiveissa etenkin tennarit, hygieniatuotteet ja aikuisten vaatteet

Lahjoitustavaroiden on tärkeää olla puhtaita, ehjiä ja käyttökelpoisia. Ortodoksisen kirkon seurakuntasaliin on avattu myös pysyvämpi avustuspiste ukrainalaisille pakolaisille.

Ukrainalaisille pakolaisille kerätään lahjoituksia lauantaina 26.maaliskuuta Lappeenrannassa ortodoksisen kirkon seurakuntasalissa.

Vapaaehtoisten järjestämään keräykseen voi tuoda puhtaita, ehjiä ja käyttökelpoisia vaatteita, petivaatteita ja leluja.

Keräykseen toivotaan erityisesti miesten housuja, t-paitoja ja neuleita, naisten M- ja L-kokoisia housuja sekä tennareita naisille ja miehille koosta 37 ylöspäin. Myös hygieniatuotteille ja alusvaatteille on tarvetta.

– Sen sijaan esimerkiksi suurikokoisia leluja tai vauvanvaatteita ei tällä hetkellä tietojemme mukaan tarvita, kertoo keräystä organisoiva lappeenrantalainen Margarita Sukhovei.

Tuotteet jaetaan Sukhovein mukaan ainakin Joutsenon vastaanottokeskuksessa oleville pakolaisille, ja mahdollisesti myös Taipalsaarella majoittuville pakolaisille. Tavaroiden sijaan keräykseen voi halutessaan osallistua lahjakorteilla.

Lauantaina järjestettävän keräyksen taustalla on Sukhovein mukaan pieni ryhmä paikallisia auttamishaluisia, vapaaehtoisia henkilöitä.

– En pysty muuttamaan koko maailmaa, mutta voin aina tehdä edes jotain hyvää lähellä, Sukhovei kuvaa omia ja ryhmäläisten ajatuksia.

Kaakkois-Suomen ortodoksisen seurakunnan Lappeenrannan Linnoituksen seurakuntasalissa on myös pysyvämpi kirkon oma avustuspiste ukrainalaisille pakolaisille. Siihen voi toimittaa kevät- ja kesävaatteiden ja kenkien lisäksi muun muassa lasten ulkoleikkivälineitä ja polkupyöriä.

Piste on avoinna seurakunnan muun toiminnan yhteydessä. Lahjoituksia kannattaa tuoda etenkin maanantaisin, jolloin paikalla on henkilökuntaa. Lisätietoja ortodoksisen kirkon keräyksestä voi katsoa seurakunnan Facebook-sivuilta.

Vapaaehtoisten järjestämä hyväntekeväisyyskeräys Lappeenrannassa ortodoksisen kirkon seurakuntasalissa (Kristiinankatu 7, Lappeenranta) lauantaina 26.3. kello 11–13.