Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuuntele Etelä-Saimaan podcastia | Etelä-Saimaan Hirvinen tutkii -rikospodcastin uusin jakso julki – Kuuntele Taipalsaaren pahan palvelijattaren tarina tästä jutusta

Hirvinen tutkii -podcastin uudessa jaksossa myrkytyssurmista on kertomassa THL:n Ilkka Ojanperä. Jakson voi kuunnella tästä jutusta, Soundcloudista tai Spotifysta.

Etelä-Saimaan Hirvinen tutkii -podcastin uudet jaksot alkavat Taipalsaaren pahan palvelijattaren tarinalla.

Taipalsaarelle muutti 1920–1930-lukujen taitteessa tuusulalainen nainen, Anna Vuoristo, jonka oli määrä työskennellä palvelijattarena alueen maatiloilla ja huviloissa.

Ajan mittaan nainen paljastui aikansa naispuoliseksi auervaaraksi, joka hurmasi miehiä saadakseen heistä hyötyä eli käytännössä heidän rahansa. Nainen syyllistyi useisiin vakaviin rikoksiin. Vakavimmat rikokset, joista hänet tuomittiin olivat kaksi murhaa. Nainen tiettävästi käytti surmateoissaan erilaisia myrkkyjä.

Kuuntele jakso alla olevasta upotuksesta.

Podcastissa Etelä-Saimaan verkkotuottaja Jenni Hirvinen käy vaihe vaiheelta läpi, miten Etelä-Karjalaa ja Suomea ravisuttanut rikosvyyhti eteni.

Myrkytyssurmista Hirvisen kanssa keskustelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Oikeuskemiayksikön johtava asiantuntija ja Helsingin yliopiston oikeuskemian professori Ilkka Ojanperä.

Hirvinen tutkii -podcastissa käsitellään rikollisuutta ilmiönä ja vanhoja eteläkarjalaisia rikostapauksia. Mikä yhteiskunnassa on muuttunut, vai onko mikään, kun traagisista tapauksista on kulunut aikaa?

Podcast on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Uusi jakso ilmestyy Soundcloud- ja Spotify-äänipalvelussa perjantaisin 25.3., 1.4. ja 8.4. klo 6.

Taipalsaaren pahaa palvelijatarta ja myrkytyssurmia käsittelevä jakso on ilmestynyt perjantaina 25. maaliskuuta kello 6.

Aiheeseen liittyvä juttu julkaistaan Etelä-Saimaan verkkosivulla ja paperilehdessä ensi viikolla.

Alla olevasta upotuksesta pääset kuuntelemaan kaikki tähän mennessä julkaistut jaksot Spotify-äänipalvelussa.