Etelä-Karjalassa 678 uutta koronatartuntaa viime torstaista alkaen, sairaalahoidossa olevien määrä edelleen korkea

Ison-Kristiinan rokotuspisteellä on mahdollista saada Nuvaxovid-rokote maaliskuussa.

Etelä-Karjalassa on todettu viime torstaista alkaen 678 uutta koronavirustartuntaa. Torstaina uusia tapauksia oli 206, perjantaina 218, lauantain 126 ja sunnuntaina 128.

Viikonloppuna todettujen tartuntojen määrät olivat pienemmät kuin loppuviikon tartuntalukemat, mutta näytteitäkin otettiin viikonloppuna vähemmän kuin arkipäivinä.

Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on edelleen korkea. Sairaalassa on ollut torstaista alkaen 22–27 koronatartunnan saanutta potilasta.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

THL raportoi 795 tartuntaa Etelä-Karjalassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tilastoinut torstaista alkaen 795 uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tartuntoja on raportoitu 173, Lappeenrannassa 526, Lemillä 17, Luumäellä 15, Parikkalassa 5, Rautjärvellä 13, Ruokolahdella 17, Savitaipaleella 4 ja Taipalsaarella 25.

Tiedot käyvät ilmi tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksista.

Epidemian alusta Etelä-Karjalassa on todettu varmistettuja koronata​rtuntoja yhteensä 13 409. THL on tilastoinut maakunnassa 12 272 tartuntaa.

Sairaanhoitopiirien ilmoittamat lukemat päivittyvät viiveellä THL:n tietokantaan, mikä voi selittää Eksoten ja THL:n lukemien välistä yli tuhannen tartunnan eroa.

Nuvaxovid-rokotetta maaliskuussa

Eksote kertoo, että kauppakeskus Ison-Kristiinan rokotuspisteellä Lappeenrannassa on mahdollista saada Nuvaxovid-rokote maaliskuussa kahtena torstaina.

Ensimmäisellä kerralla 10. päivä rokotetaan sote-henkilöstöä, toisella kerralla 17. päivä rokotetaan muita eteläkarjalaisia. Uusia rokotusaikoja Eksote voi järjestää kysynnän ja tarpeen mukaan.

Nuvaxovid-rokotetta suositellaan ensisijaisesti henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotteita lääketieteellisestä syystä. Rokote antaa suojaa sars-cov-2-viruksen aiheuttamaa infektiota ja covid-19-tautia vastaan.

Kohderyhmää ovat myös etenkin ne 60 vuotta täyttäneet ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka eivät ole vielä saaneet yhtään rokoteannosta.

Rokotteella on myyntilupa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Kolmantena annoksena sitä ei toistaiseksi suositella kuin poikkeustapauksissa.

Rokotetta voidaan antaa myös muille täysi–ikäisille halukkaille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

Raskaana olevat ja imettävät saavat ensisijaisesti mRNA- rokotteen. Jos mRNA- rokotetta ei voida antaa, voidaan käyttää Nuvaxovid-proteiinirokotetta.

Kolmas rokote nuorille riskiryhmäläisille

Eksote kertoo myös, että riskiryhmään kuuluvat 12–17-vuotiaat voivat saada kolmannen rokoteannoksen kuuden kuukauden jälkeen toisesta rokotteesta.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, mikäli se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta tai matkustamista varten.

Euroopan komissio on hyväksynyt Biontech-Pfizerin Comirnaty 30 mikrog./annos -rokotteiden käytön tehosteannoksina 12–17-vuotiaille.

Nuvaxovid-rokote

Nuvaxovid-rokotukset Ison-Kristiinan rokotuspisteellä maaliskuussa:

To 10.3. sote-henkilöstölle: rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta tai ajan voi varata puhelimitse: 05 352 2355

To 17.3. eteläkarjalaisille: rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta tai ajan voi varata puhelimitse: 05 352 2355

Aikoja ei voi varata sähköisesti.

Eksote järjestää uusia rokotusaikoja tarpeen ja kysynnän mukaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka