Ei tarvitse pelästyä – Maanantaina kello 12 kaikissa Etelä-Karjalankin kunnissa testataan väestöhälytysjärjestelmiä

Testi ei vaadi ihmisiltä toimenpiteitä, ja pelastuslaitos toivoo, etteivät ihmiset luule sen liittyvän Ukrainan tilanteeseen ja soita yleiseen hälytysnumeroon 112.

Väestöhälytysjärjestelmän toimivuutta testataan kaikkialla Suomessa maanantaina 7.3. kello 12.

Maanantaina kuultava kokeilumerkki poikkeaa yleisestä vaaramerkistä. Tositilanteessa soitettava merkki on minuutin pituinen nouseva äänimerkki ja laskeva äänimerkki tai kuuluttamalla annettava varoitus, kerrotaan Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen Facebook-sivulla ja Twitterissä.

Testi ei vaadi ihmisiltä toimenpiteitä, ja pelastuslaitos toivoo, etteivät ihmiset luule sen liittyvän Ukrainan tilanteeseen ja soita sen takia yleiseen hälytysnumeroon 112.

Hälytysjärjestelmän toimivuutta testataan jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina soittamalla kokeilumerkki, eli yhtämittainen tasainen hälyttimen ääni, joka kestää seitsemän sekuntia.

Yleiseen vaaramerkkiin liittyy vaaratiedote, joka luetaan kaikilla radiokanavilla. Tarvittaessa tiedote näytetään YLE:n, MTV3:n ja Nelosen teksti-TV:n sivulla 112 sekä televisio-ohjelmissa ruudun yläreunassa juoksevana tekstinä.

Vaara ohi -merkki on minuutin mittainen tasainen äänimerkki, joka ilmoittaa uhan tai vaaran olevan ohi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka