Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Holopainen haluaa luopua Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta, koska se on venäläisvetoinen

Kansanedustaja Hanna Holopainen (vihr.) painottaa tiedotteessaan, että Suomen luopuminen Fennovoima-hankkeesta olisi konkreettinen vastatoimi Venäjälle.

Lappeenrantalainen kansanedustaja ja vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Holopainen ehdottaa, että Suomi luopuu Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta.

Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa Holopainen muistuttaa, että Pyhäjoen Hanhikivelle rakentuvaksi suunnitellun ydinvoimalaitoksen toimittaa Venäjän valtion energiayhtiö Rosatom. Venäjän viimeaikaiset toimet Ukrainan rajalla ovat kuitenkin kiristäneet energiapolitiikkaa myös Suomessa.

Holopaisen mukaan Suomen luopuminen Fennovoima-hankkeesta olisi konkreettisempi toimenpide kuin esimerkiksi pienimuotoiset taloudelliset pakotteet.

– Energia on harvoja välineitä, joilla Venäjään voidaan vaikuttaa, sillä maa on riippuvainen energian myynnistä ja havittelee Hanhikivestä ydinvoimaloiden myynnille mallikappaletta, Holopainen sanoo tiedotteessa.

Saksa on jo ilmoittanut jäädyttävänsä Venäjän ja Saksan välisen kaasuputkihankkeen Ukrainan levottomuuksien vuoksi. Holopainen painottaa tiedotteessaan, että Suomen pitäisi ottaa Saksasta mallia.

– Myös meidän tulee vähentää energiariippuvuutta Venäjästä, valtiosta, joka loukkaa naapurimaidensa suvereniteettia.