Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menovinkki | Taipalsaarella rakennetaan jäälinna valmiiksi lauantaina, kuka tahansa voi tulla mukaan – Eräviikko tarjoaa kaikille avoimia ulkoilutapahtumia laskiaisriehasta kuutamohiihtoon

Taipalsaaren Kirkonkylän koulun pihalle on tekeillä jäälinna maitopurkeissa jäädytetyistä paloista. Linna saavuttaa lopullisen muotonsa yleisötapahtumassa lauantaina 19. helmikuuta. Paikalle toivotaan kaikenikäisiä osallistujia vauvasta vaariin. Tapahtuma aloittaa seuraavalla viikolla järjestettävän Eräviikon.

Taipalsaaren Kirkonkylän koulun pihassa pääsee rakentamaan jäälinnaa lauantaina 19. helmikuuta. Linnan perustustyöt on aloitettu jo aiemmin, kun Taipalsaaren eri-ikäiset koululaiset ovat ahertaneet linnan parissa. Rakennusmateriaalina on käytetty maitopurkeissa jäädytettyjä jääkuutioita, kerrotaan Eräviikon tiedotteessa.

Lauantaina järjestettävässä kaikille avoimessa yleisötapahtumassa rakennetaan linna kokonaan valmiiksi. Linnan rakennustöihin pääsevät osallistumaan kaikki tapahtumaan tulevat. Paikalle toivotaan kaikenikäisiä osallistujia vauvasta vaariin.

Tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus myös luisteluun ja mäenlaskuun.

Partiolippukunta Taipalsaaren taivaltajat vastaavat tapahtuman nuotiotulista ja makkaranpaistosta sekä pitävät kahviota auki. Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Taipalsaaren paikallisyhdistys järjestää lisäksi keppihevosradan, jota voi testata joko omalla tai paikanpäällä olevilla hevosilla. Musiikillista antia päivään tuo seniorilauluryhmä Kurttuset.

Jäälinnan rakentaminen on Taipalsaaren lähtölaukaus seuraavalla viikolla 21.–27. helmikuuta järjestettävälle Etelä-Karjalan eräviikolle, joka on paikallisen luontotiedon ja -taitojen teemaviikko erityisesti peruskouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Taipalsaarella myös kunnan liikuntapalvelut osallistuvat teemaviikkoon omilla tapahtumillaan.

Jäälinnan rakentaminen -yleisötapahtuma Taipalsaaren Kirkonkylän koululla la 19.2. klo 10–13. Tapahtumassa säävaraus.