Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesiputki rikkoutui Taipalsaarella tiistai-iltana – Omakotitaloon tulvi paineella vettä, Saimaanharjulta katkaistiin vedet vuodon tukkimisen ajaksi

Omakotitalo kärsi isot vesivahingot Saimaanharjulla Taipalsaarella tiistai-iltana. Vesiputki rikkoutui ja vettä suihkusi holtittomasti sisälle yksikerroksiseen taloon.

Vedentulon lakkauttamiseksi vedentulo jouduttiin sulkemaan koko Saimaanharjun alueelta. Vesilaitoksen teknisen päivystyksen mukaan vettä tulee hanoista niin pitkään kuin painetta riittää, mutta sen loputtua ei.

Kun vuoto saadaan tukittua, vedentulo alkaa jälleen.

Tekninen päivystys arvioi noin kello 23 aikaan, että katkos kestää noin pari tuntia.

Päivystävä palomestari Pasi Korpela Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoi, että talon vesiliittymä rikkoutui kunnan puolelta, joten vedentuloa ei pystynyt sulkemaan talon omasta pääventtiilistä.

Lattialle tulvinutta vettä meni myös ulos ovista, mutta sisätiloissa oli pahimmillaan 10–15 sentin kerros vettä.

Hälytys vahingontorjunnasta tuli noin kello 21.30 aikaan. Syytä putken rikkoutumiseen ei tiedetä, mutta vesilaitoksen mukaan kyseessä on kymmeniä vuosia vanha putki.