Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan vesijohtovuoto paikallistui ja vedenjakelu on palautettu ennalleen Harapaisissa, Tirilässä ja Myllymäessä – Korjaustyöt käynnistyvät torstaina

Lappeenrannassa vuotanut vesijohto saatiin paikallistettua Toikansuon jätevedenpuhdistamon ja Kuutostien väliselle alueelle.

Myös vedenjakelu saatiin palautettua keskiviikkona iltapäivällä ennalleen Lappeenrannan eteläisillä alueilla Tirilässä, Harapaisessa ja Myllymäessä. Alueilla oli vesijohtovuodon vikapaikan etsinnän takia katkoksia veden jakelussa puolenpäivän jälkeen.

Lappeenrannan Energiaverkkojen veden käyttöpäällikkö Sami Väisänen kertoo, että vuodon korjaaminen aloitetaan torstaina, eikä korjaustoimenpiteistä aiheudu haittaa asiakkaille.

– Veden laatu saattaa kuitenkin tämän illan aikana poiketa totutusta Lappeenrannan keskustan eteläpuolella. Haitta poistuu juoksuttamalla vettä.

Tarkkaa syytä putkirikkoon ei Väisäsen mukaan vielä tiedetä. Lappeenrannan Energia luonnehti vuotoa mittavaksi, ja Väisänen arvioi, että vuotanut vesimäärä on noin 3 000 kuutiota.

– Vuotokohdan vierellä on iso oja, johon suurin osa vedestä on valunut.