Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sorjonen palaa televisioon uudella minisarjalla maaliskuussa – Muraalimurhat -elokuvaan perustuva sarja esittää 40 minuuttia ennennäkemätöntä materiaalia

Tv-sarja pohjautuu Muraalimurhat-elokuvaan, mutta on kuitenkin itsenäinen teos.

Tv-sarja Sorjonen saa jatkoa Ylen kanavilla. Yle esittää kolmiosaisen Muraalimurhat -minisarjan maaliskuun alussa.

Sarja pohjautuu viime syksynä ensi-iltansa saaneeseen Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvaan. Tv-sarja on elokuvaan nähden kuitenkin itsenäinen kokonaisuus loppuratkaisuaan myöten.

Sarja tarjoaa yli 40 minuuttia sellaista materiaalia, jota ei esitetty elokuvassa.

Muraalimurhat nähdään Yle Areenassa perjantaina 4. maaliskuuta ja Yle TV 1:ssä sunnuntaina 6. maaliskuuta alkaen, kerrotaan Ylen tiedotteessa.

Sorjosen pääosissa nähdään aiemmista sarjoista ja elokuvasta tutut nimet eli Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Sampo Sarkola, Olivia Ainali, Lenita Susi ja Johan Storgård.

Muraalimurhat-sarja kokosi yhteen alkuperäisen Sorjos-tiimin. Käsikirjoituksesta ovat vastanneet sarjan luoja, lappeenrantalaislähtöinen Miikko Oikkonen ja Antti Pesonen. Sarjan on ohjannut Juuso Syrjä ja kuvannut Mika Orasmaa.

Kun Sorjosen kolmas ja viimeinen kausi päättyi alkuvuonna 2020, sarjan fanit toivoivat jatkoa. Tekijät lupasivat jatkoa, kun kertomisen arvoinen tarina löytyy.

Tarina löytyi sarjan kehittäjän Miikko Oikkosen arkistosta. Muraalimurhat -elokuva syntyi ja muovautui lopulta tv-sarjaksi.