Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuori lukija, lähetä meille kuvia arjestasi! Etelä-Saimaa julkaisee uutisten viikolla lasten ja nuorten mielipidekirjoituksia ja valokuvia

Tuleeko mieleesi esimerkiksi jokin asia, mikä ärsyttää, mihin kaipaisit muutosta tai mikä ansaitsisi kehuja ja kiitosta? Kirjoita siitä meille. Voit lähettää meille myös valokuvia. Aihe on vapaa.

Ensi viikolla vietetään uutisten viikkoa. Etelä-Saimaassa se tarkoittaa muun muassa sitä, että haluamme nostaa esiin etenkin lasten ja nuorten mielipiteitä. Erityisesti olemme kiinnostuneita paikallisuudesta.

Tuleeko mieleesi esimerkiksi jokin asia, mikä ärsyttää, mihin kaipaisit muutosta tai mikä ansaitsisi kehuja ja kiitosta? Kirjoita siitä meille!

Voit lähettää meille myös valokuvia. Mielipidekirjoitusten lisäksi Etelä-Saimaa julkaisee ympäri vuoden lukijoiden ottamia valokuvia, ja nyt toivoisimme niitä etenkin nuorilta lukijoilta. Valokuvat voivat olla esimerkiksi kouluarjesta, harrastuksista, lemmikeistä tai luonnosta.

Valokuvia lähettäessä kannattaa huomioida muutama asia. Lähetä vain itse ottamiasi kuvia. Jos kuvissa on ihmisiä, varmista, että kuvan lähettäminen sopii heille.

Laita mukaan puhelinnumerosi, ja jos kuvissa on muita ihmisiä, pyydämme tarvittaessa myös heidän yhteystietojaan. Kuvia julkaistaan myös Etelä-Saimaan Instagram-tilillä (@ etelasaimaa). Kuvia voi lähettää osoitteeseen riina.nokso-koivisto@esaimaa.fi.

Uutisten viikko on koulujen ja uutismedian yhteinen mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tarkoitus on antaa käytännön työkaluja mediakasvatukseen ja innostaa kouluja hyödyntämään uutisia opetuksessa. Toiveena on myös, että teemaviikon aikana kouluissa keskusteltaisiin luotettavan tiedon ja vastuullisen journalismin merkityksestä.