Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Saimaa toivoo lapsilta ja nuorilta mielipidekirjoituksia paikallisista aiheista – Koululaiset ehtivät vielä mukaan Uutisten viikkoon

Uutisten viikkoa vietetään ensi viikolla, mutta lasten ja nuorten mielipiteet ovat tervetulleita Etelä-Saimaaseen muulloinkin.

Etelä-Saimaa osallistuu peruskoulun oppilaille suunnattuun Uutisten viikkoon. Uutismedioiden ja koulujen yhteistä Uutisten viikkoa vietetään tänä vuonna 31.1.– 4.2. Perinteiseen tapaan koulut ja päiväkodit ovat voineet tilata ilmaisen lehden joko painettuna tai digiversiona uutisviikon ajaksi. Lisäksi verkossa on tarjolla oppituntivinkkejä ja opetusmateriaaleja.

Aikaisempina vuosina Etelä-Saimaa on teemaviikon aikana tehnyt toimittajavierailuja kouluille. Koronan takia vierailut eivät tänä vuonna ole mahdollisia.

Etelä-Saimaa kuitenkin toivoo, että koululaiset eri puolilta Etelä-Karjalaa ottaisivat kantaa paikallisiin asioihin kirjoittamalla lehden lukijapalstalle mielipidekirjoituksia itselleen tärkeistä aiheista. Nuorten lukijoiden kirjoituksia otamme vastan mieluusti myös Uutisten viikon ulkopuolella.

Maakuntalehtenä olemme kiinnostuneita etenkin paikallisista aiheista, niin pienistä kuin suurista. Mielipidekirjoitus voi liittyä niin omaan harrastukseen kuin hyvinvointialueeseen tai vaikkapa lähiluontoon.

Hyvä mielipidekirjoitus on sekä kieliasultaan että pituudeltaan napakka. Sopiva pituus on noin 2000, mutta lyhyempikin teksti voi toimia oikein hyvin.

Koululaisten mielipidekirjoitukset voi lähettää osoitteeseen riina.nokso-koivisto@esaimaa.fi. Kirjoituksen lopussa kerrotaan kirjoittajan nimi, kotikunta ja mielellään myös kirjoittajan ikä. Toimituksen tiedoksi pitää kertoa kirjoittajan yhteystiedot. Toivomme, että opettajat lähettäisivät tekstejä kootusti.