Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote hylkäsi lomautukset säästökeinona yt-neuvotteluissa – Lappeenrannan kaupunki hyväksyy lomautuksista luopumisen

Santtu Niemeä esitetään Eksoten väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen keskiviikkona. Esillä on yhteistoimintaneuvotteluiden ratkaisu, jonka mukaan esillä olleita lomautuksia ei toteutettaisi lainkaan.

Lomautuksista saatava säästö jäisi esityslistan mukaan pieneksi niiden aiheuttamien haittojen takia. Lomautukset olisi myös mahdollista kohdistaa vain pieneen määrään henkilöstöä.

Eksoten suurin rahoittaja Lappeenrannan kaupunki linjasi kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina yksimielisesti, että Lappeenrannan kaupunki ei edellytä Eksoten aiemmin suunnittelemien lomautusten toteuttamista.

– Kaupunginhallitus katsoo, että lomautuksilla saatavissa olevat säästöt olisivat niin pieniä, että niiden vuoksi ei kannata vaarantaa Eksoten henkilöstön työhyvinvointia ja aiheuttaa merkittävää organisointityötä työnjohdolle. Kaupunki siis hyväksyy sen, että lomautuksista ennakoitua puolen miljoonan säästöä ei tulisi, todetaan kaupunginhallituksen tiedotteessa.

Muita sopeutustoimia esitetään noin 12 henkilötyövuoden verran. Neuvottelujen aikana on käyty läpi myös muita kuin henkilöstöön suoraan vaikuttavia säästöjä.

Marraskuussa käynnistyneet yt-neuvottelut päättyivät 13. tammikuuta.

Eksoten väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi esitetään Santtu Niemeä. Niemi toimii tällä hetkellä Eksoten henkilöstö- ja viestintäjohtajana.

Tehtävä täytetään 14. maaliskuuta alkaen vuoden loppuun, Eksote kertoo tiedotteessa.

Hallituksen puheenjohtajisto esittää Niemen valintaa hallitukselle. Samalla se esittää, että henkilöstöjohtajan tehtävään valittaisiin Imatran entinen apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino, joka toimii tällä hetkellä Eksotessa erityisasiantuntijana.

Viestintäjohtajan tehtävään puheenjohtajisto esittää Eksoten viestintäpäällikköä Minna Hellettä.

– Henkilöstö- ja viestintäjohtajana toimineella Niemellä on tehtävässä vaadittavaa juridista asiantuntijuutta sekä henkilöstöön liittyvää tuntemusta, Eksoten hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa virkajärjestelyt turvaavat toiminnan loppuvuodeksi, ja hyvinvointialueiden käynnistyessä Eksote tarvitsee vahvaa sekä hallittua muutosjohtajuutta.

Nykyinen toimitusjohtaja Timo Saksela ilmoitti irtisanoutuvansa tehtävästä joulukuussa 2021.

Juttua muokattu 24.1. klo 20: Lisätty Lappeenrannan kaupunginhallituksen kanta lomautuksista luopumiseen.