Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talvinen ajokeli näkyi liikenteessä perjantaina – Pelastuslaitoksella oli Lappeenrannassa useita tehtäviä, joissa selvittiin kuitenkin vähällä

Useat liikenneonnettomuudet työllistivät Etelä-Karjalan pelastuslaitosta perjantai-iltapäivän aikana.

Päivystävä palomestari Toni Jaako kertoo kuitenkin, että liikenne on kokonaisuutena sujunut talvisesta ajokelistä huolimatta hyvin, ja suuremmilta vahingoilta on vältytty.

Väistöliike johti penkkaan

Kuutostiellä Mälkiän liittymän tuntumassa sattui neljän aikaan henkilöauton ulosajo.

– Kuljettaja väisti ajoradalla havaitsemaansa esinettä penkkaan, ja hyvä, että väisti, sanoo Jaako.

Jaakon mukaan kuljettaja luuli esinettä renkaaksi, mutta se osoittautui jonkinlaiseksi tyynyksi. Henkilövahinkoja onnettomuudessa ei sattunut, mutta auto jouduttiin hinaamaan pois.

Hieman neljän jälkeen kaksi autoilijaa kolaroi Taipalsaarentiellä Kivisalmen liittymän kohdalla. Ennen osumaa toinen autoilijoista ajoi pitkin Taipalsaarentietä, toinen oli liittymässä tielle Kivisalmen suunnasta.

Jaakon mukaan toinen osapuolista oli saanut siirrettyä autonsa syrjään. Pelastuslaitoksella ei ollut tilanteessa juuri tehtävää.

– Ei sen vertaa sattunut, että olisi tarvinnut esimerkiksi nestevuotoja tukkia, Jaako taustoittaa tilannetta.

Rekkaliikenne kärsi kelistä

Kuutostiellä sattui aiemminkin iltapäivällä. Puoli yhden aikoihin Kuutostiellä kulkenut venäläinen rekka alkoi heittelehtiä ja ajautui ulos tieltä Vanhan Viipurintien liittymän kohdilla. Kuljettaja välttyi vammoilta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Kuutostielle myös kello kahden maissa. Lavolan ja Mattilan eritasoliittymien välillä oli jumissa rekkoja, minkä vuoksi pelastuslaitos ohjasi liikennettä hetken aikaa. Tilanne raukesi kuitenkin nopeasti.