Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnoissa kirjattiin uusi ennätys Etelä-Karjalassa: 141 tapausta

Sairaalahoidossa on 13 koronatartunnan saanutta potilasta. Maakunnallinen koronaryhmä päivittää tilannekuvan myöhemmin tiistaina.

Etelä-Karjalassa varmistui tiistaina 141 uutta koronavirustartuntaa. Positiivisten testitulosten määrä on suurin pandemian alusta alkaen. Aiempi ennätys 125 tartuntaa kirjattiin viime keskiviikkona.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo uusista tartunnoista verkkosivullaan. Eksoten koronavirustaulukko löytyy puolestaan täältä.

Sairaalahoidossa on 13 koronatartunnan saanutta potilasta. Sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on pysytellyt yli kymmenessä vuodenvaihteen jälkeen.

Epidemian alusta Eksote on varmistanut yhteensä 4 953 koronatartuntaa Etelä-Karjalassa.

THL:n tilastossa vähemmän tartuntoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on raportoinut Etelä-Karjalassa kaikkiaan 4 893 koronavirustartuntaa.

THL:n mukaan tautitapauksia on todettu Lappeenrannassa yhteensä 3 267, Imatralla 995, Taipalsaarella 184, Ruokolahdella 133, Lemillä 100, Savitaipaleella 59, Parikkalassa 56, Luumäellä 54 ja Rautjärvellä 45.

Eksoten ja THL:n ilmoittamat luvut eivät ole täysin yhteneväiset. Eroa selittää muun muassa se, että Eksote tilastoi kaikki Etelä-Karjalassa todetut tapaukset, THL:n tilastoon ne menevät kotikunnan mukaan.

Tautitapaukset saattavat kirjautua THL:n järjestelmään myös pienellä viiveellä.

Koronanyrkki kokoontuu tänään

Alueellinen koronaryhmä kokoontuu viikottaiseen kokoukseensa myöhemmin tänään tiistaina. Tuolloin päivitetään tilannekuva Etelä-Karjalassa.

Viime viikolla koronanyrkki toivoi, että Etelä-Karjalassa noudatettaisiin koronaepidemiaan liittyviä ohjeita ja suosituksia huolellisesti.

Koronaryhmä kehotti ottamaan koronarokotteet, jäämään flunssaoireisena kotiin ja huolehtimaan hygieniasta kuten käsien pesusta, kasvomaskin käytöstä ja turvavälien noudattamisesta.

Juttua muokattu klo 12.52: Lisätty THL:n kuntakohtaiset tilastot tartunnoista Etelä-Karjalassa sekä faktalaatikko Eksoten rokotuksista.