Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putken sulattaminen sytytti eristeen tuleen Suomen Karbonaatin tehtaalla Lappeenrannassa – Palon sammuminen varmistetaan seinää purkamalla

Ihalaisen tehdasalueella Lappeenrannassa sijaitsevalla Suomen Karbonaatin tehtaalla syttyi rakennuspalon alku keskiviikkona aamulla. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Palo sai alkunsa jäätyneen putken sulattamisesta, joka sytytti seinän välissä olleen eristeen, Etelä-Karjalan pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan.

Tehtaan henkilökunta suoritti alkusammutuksen.

– Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi varmistaa se, ettei palo ole päässyt leviämään säiliörakenteeseen. Näin ei todennäköisesti ole käynyt, päivystävä palomestari Olli Tarhonen kertoo.

Tarhonen kertoi noin kello 10.45, että paikalla oli vielä yksi pelastuslaitoksen yksikkö.

– Puretaan peltiseinää, jossa on eristeet välissä. Seinää puretaan käsin pienen matkaa, että saadaan varmuus siitä, että palo ei ole päässyt leviämään.

Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä kolmelta paloasemalta sekä ambulanssi.

Ilmoitus keskisuuresta rakennuspalosta tuli kello 9.52.

Juttua muokattu 12.1. klo 10.38 Täsmennetty tehtaan sijainti, klo 11.49 lisätty palomestarin kommentit ja muutettu otsikkoa.