Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Saimaa toivoo koululaisilta mielipidekirjoituksia – Aiheet voivat olla mitä tahansa mopoilusta turismiin, kunhan ne koskettavat paikallisesti

Etelä-Saimaa osallistuu Uutisten viikkoon tänäkin vuonna, vaikka toimittaja ei pääse kouluvierailulle koronaviruksen takia.

Etelä-Saimaa osallistuu peruskoulun oppilaille suunnattuun Uutisten viikkoon. Uutismedioiden ja koulujen yhteistä Uutisten viikkoa vietetään tänä vuonna 31.1.– 4.2. Perinteiseen tapaan koulut ja päiväkodit voivat tilata ilmaisen lehden joko painettuna tai digiversiona uutisviikon ajaksi. Lisäksi verkossa on tarjolla oppituntivinkkejä ja opetusmateriaaleja.

Aikaisempina vuosina Etelä-Saimaa on teemaviikon aikana tehnyt toimittajavierailuja kouluille. Koronan takia vierailut eivät tänä vuonna ole mahdollisia.

Etelä-Saimaa kuitenkin toivoo, että koululaiset eri puolilta Etelä-Karjalaa ottaisivat kantaa paikallisiin asioihin kirjoittamalla lehden lukijapalstalle mielipidekirjoituksia itselleen tärkeistä aiheista. Nuorten lukijoiden kirjoituksia otamme vastan mieluusti myös Uutisten viikon ulkopuolella.

Paikallisuus kiinnostaa

Maakuntalehtenä olemme kiinnostuneita etenkin paikallisista aiheista, niin pienistä kuin suurista. Mielipidekirjoitus voi liittyä omaan harrastukseen tai vaikkapa lähiluontoon.

Tarvittaisiinko Lappeenrantaan skeittihalli, jossa lajin harrastajat voisivat treenata talvellakin? Tai pitäisikö kaupungista löytyä enemmän paikkoja, jonne voisi maalata graffiteja laillisesti?

Esimerkiksi Saimaanharjulla, mutta myös muualla Etelä-Karjalassa nuoria usein moititaan äänekkäästä mopoilla rälläämisestä. Tarvittaisiinko tännekin mopoilua varten tarkoitettu moposuora, jollaisia löytyy muualta Suomesta?

Entä Lappeenrannan Myllysaari, jonka hyppytorni meni viime vuonna käyttökieltoon ja myös liukumäki oli huonon kunnon takia pois käytöstä. Mitä Myllysaareen tarvittaisiin, että se palvelisi parhaiten paikallisia lapsia ja nuoria? Tai millä keinoin Myllysaareen ja muualle Etelä-Karjalaan houkuteltaisiin tehokkaimmin turisteja, esimerkiksi lapsiperheitä?

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä, mielipidekirjoituksen aihe on täysin vapaa.

Hyvä mielipidekirjoitus on sekä kieliasultaan että pituudeltaan napakka. Sopiva pituus on noin 2000, mutta lyhyempikin teksti voi toimia oikein hyvin.

Koululaisten mielipidekirjoitukset voi lähettää osoitteeseen riina.nokso-koivisto@esaimaa.fi. Kirjoituksen lopussa kerrotaan kirjoittajan nimi, kotikunta ja mielellään myös kirjoittajan ikä. Toimituksen tiedoksi pitää kertoa kirjoittajan yhteystiedot. Toivomme, että opettajat lähettäisivät tekstejä kootusti.

Lisätietoa ja lehden tilausohjeet opettajien käyttöön löytyvät tästä linkistä.