Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Viikonloppuna 236 uutta koronatartuntaa – Ylilääkärin mukaan Eksote on saanut noin 150 yhteydenottoa koronapositiivisilta

Uusi päiväkohtainen ennätys Etelä-Karjalassa on nyt 116 koronatapausta. THL kertoi 224 uudesta tartunnasta Lappeenrannassa ja 52 tartunnasta Imatralla.

Etelä-Karjalassa on varmistunut 236 uutta koronavirustartuntaa viikonlopun aikana.

Lauantaina 8. tammikuuta positiivisia tuloksia oli 116 kappaletta, mikä on korkein päiväkohtainen luku pandemia-aikana. Asia selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronataulukosta. Edellinen ennätys oli 110 tapausta 6. tammikuuta.

Luvut eivät näytä hyviltä, mutta eivät ole mitenkään odottamattomia, Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka toteaa.

– Tätä samaa linjaahan on muualla maassa ja muualla maailmassa menty.

Perjantaina 7. tammikuuta tartuntoja raportoitiin 77 ja sunnuntaina 9. tammikuuta 43.

Sairaalahoidossa on 12 koronapotilasta.

Etelä-Karjalassa on raportoitu yhteensä 4 114 koronatapausta pandemia-aikana, Eksote sanoo.

Todistusta voi joutua odottamaan muutamia päiviä

Suurten tartuntamäärien vuoksi Eksote ei enää pysty olemaan puhelimitse yhteydessä kaikkiin positiivisen tuloksen saaneisiin.

Eksote kertoi perjantaina strategiamuutoksesta. Se lähettää nyt positiivisen tuloksen saaneille tekstiviestillä toimintaohjeet. Sairastuneiden on itse kerrottava altistamilleen ihmisille koronatartunnastaan. Jos positiivisen tuloksen saanut sairastaa esimerkiksi syöpää tai hänellä on laskimotukkotaipumus, hänen on oltava yhteydessä Eksoteen.

Viikonlopun aikana puheluita tuli 125 kappaletta ja maanantaina puoleen päivään mennessä noin 25 kappaletta, Raasakka kertoo.

– Nämä ovat tällaisia asioita, joissa tarvitaan todistuksia tartuntatautipäivärahaa varten tai sitten on jokin erityinen terveydellinen syy, minkä vuoksi meidän on syytä ottaa yhteyttä ja selvitellä asioita.

Terveydellisistä syistä yhteyttä ottaviin pyritään olemaan yhteydessä samana päivänä. Todistuksia tarvitsevat saattavat joutua odottamaan muutamia päiviä.

Koronatestiin pääsee Etelä-Karjalassa vielä melko hyvin. Raasakan mukaan esimerkiksi maanantaina aamulla oli testiaikoja tarjolla tiistaille.

Kaikissa eteläkarjalan kunnissa uusia tartuntoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Lappeenrannassa varmistui viikonlopun aikana 224 ja Imatralla 52 uutta koronatartuntaa. Myös kaikissa muissa Etelä-Karjalan kunnissa on raportoitu uusista koronatapauksista.

Ruokolahdella uusia tapauksia oli 8, Parikkalassa 7, Rautjärvellä 6, Savitaipaleella 5, Lemillä 4, Taipalsaarella 3 ja Luumäellä 2.

THL:n tilastojen mukaan Imatralla on todettu yhteensä 870 koronatartuntaa, Lappeenrannassa 2 731, Lemillä 87, Luumäellä 46, Parikkalassa 45, Rautjärvellä 32, Ruokolahdella 103, Savitaipaleella 48 ja Taipalsaarella 156.

THL:n mukaan Etelä-Karjalassa on pandemia-aikana varmistunut yhteensä 4 118 positiivista koronatulosta. Eksoten luku on neljä tartuntaa vähemmän.

Sami Raasakan mukaan ero saattaa selittyä sillä, että neljä positiivisen tuloksen saanutta eteläkarjalaista on käynyt koronatestissä jossain muualla kuin kotimaakunnassa.

Päivitetty 10.1.2021 kello 12:40: Lisätty ylilääkäri Sami Raasakan kommentit, THL:n luvut.