Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Etelä-Karjalassa ennätykselliset 110 koronatartuntaa loppiaisena, yhteensä 173 tartuntaa kahdessa päivässä

Tuula Karhulan mukaan pelkona on, että sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä kasvaa lähiviikkoina. Koronapotilaita hoitavalle osastolle on jo kohdennettu varahenkilökuntaa.

Etelä-Karjalassa on kahden päivän aikana varmistunut yhteensä 173 uutta koronatapausta.

Tartunnoista 110 on merkitty torstain 6. tammikuuta kohdalle ja 63 keskiviikon 5. tammikuuta kohdalle Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronataulukossa.

Torstain luku on kaikkien aikojen korkein päiväkohtainen tartuntaluku maakunnassa.

Koko pandemia-aikana Etelä-Karjalassa on raportoitu yhteensä 3 878 koronatartuntaa, Eksote sanoo.

"Henkilökunta on juuri ja juuri riittänyt"

Ennätyksellisistä koronaluvuista voi päätellä Eksoten terveyspalveluiden johtajan Tuula Karhulan mukaan sen, että koronatilanne Etelä-Karjalassa on muuttumassa samanlaiseksi kuin muualla Etelä-Suomessa, jossa koronaviruksen omikronmuunnos leviää nopeasti.

Tilanteessa on toistaiseksi ollut hyvää se, että Etelä-Karjalassa sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on pysynyt melko tasaisena 10–14 potilaassa. Torstaina sairaalahoidossa oli 12 koronapotilasta.

Tehohoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on Karhulan mukaan pysynyt maltillisena.

– Kun tartuntamäärät koko ajan nousevat, parin viikon viiveellä tulee varmaan jonkin verran lisää potilaita. On pelättävissä, että tilanne hankaloituu lähiviikkoina, Karhula arvelee.

Sairaalassa on melko täyttä ja keskussairaalaan K-siiven osasto neljän koronapotilaita hoitava henkilökunta on tiukoilla.

– Henkilökunta on juuri ja juuri riittänyt. Esimerkiksi varahenkilöitä on kohdennettu koronapotilaita hoitavalle osastolle, Karhula kertoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Lappeenrannassa on varmistunut 49 ja Imatralla 25 uutta koronatartuntaa. Ruokolahdella uusia tapauksia on viisi, Parikkalassa kaksi, Lemillä, Luumäellä, Rautjärvellä, Saitaipaleella sekä Taipalsaarella yksi uusi tartunta kussakin.

Imatran yhteenlaskettujen koronatapausten määrä on nyt 818, Lappeenrannan 2 507, Lemin 83, Luumäen 44, Parikkalan 38, Rautjärven 26, Ruokolahden 95, Savitaipaleen 43 ja Taipalsaaren 153.

THL kertoi torstaina, että Lappeenrannassa varmistui 31, Imatralla 23, Parikkalassa kaksi sekä Rautjärvellä ja Ruokolahdella kummassakin yksi uusi koronatartunta.

Päivitetty 7.1.2022 kello 11:20: Lisätty Tuula Karhulan kommentit; päivitetty kello 12:18 THL:n koronaluvuilla.