Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote koronarokottaa loppiaisena Parikkalassa, Imatralla, Joutsenossa ja Isossa-Kristiinassa – Sunnuntaina Armilassa ajanvaraukseton rokotuspäivä

Ajanvarauksettomaan koronarokotukseen voi mennä nyt, jos on oikeutettu kolmanteen koronarokotukseen, mutta on varannut kolmannen koronarokotuksen tammikuun loppupuolelle.

Torstaina eli loppiaisena voi mennä ajanvarauksettomaan koronarokotukseen Parikkalan ja Joutsenon hyvinvointiasemille ja Imatran Torigalleriaan.

Torstaina ja lauantaina Lappeenrannassa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa voi mennä ottamaan ensimmäiseen tai toiseen koronarokotukseen ilman ajanvarausta, mutta kolmansia ja neljänsiä rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo koronarokotussivullaan.

Sunnuntaina 9. tammikuuta Eksote järjestää ajanvarauksettoman rokotuspäivän Lappeenrannassa Armilan terveysasemalla kello 8.30–16.00.

– Kansalaisten on huomioitava kaikessa jonottamisessa turvavälit, jotta ihmiset eivät olisi kovin sumpussa. Omikron on hyvin herkästi leviävä, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto muistuttaa.

Tuleva sunnuntai on toinen sunnuntainen rokotuspäivä Armilassa.

– Armila on erittäin terveysturvallinen paikka. Siellä huolehditaan, että ikäihmiset, lapset, nuoret ja keski-ikäiset menevät eri linjaa pitkin. Siten pystytään takaamaan kaikkien kannalta sujuva ja turvallinen prosessi, Kuitto sanoo.

Tammikuun loppupuolen rokotusajan voi vaihtaa ajanvarauksettomaan

Ajanvarauksettomaan koronarokotukseen voi mennä nyt, jos on oikeutettu kolmanteen koronarokotukseen, mutta on varannut kolmannen koronarokotuksen tammikuun loppupuolelle.

– He voivat tulla nyt aikaistamaan rokotustaan walk in -rokotukseen. Se vapauttaa aikoja myöhäisempään ajankohtaan heille, joiden toisesta rokotuksesta alkaa olla kulunut 4–6 kuukautta, Kuitto sanoo.

Rokotuspisteellä perutaan varattu rokotusaika.

Aiemmin Eksote sanoi, että jo varattuja rokotusaikoja ei aikaisteta.

– Aiemmin emme voineet aikaistaa rokotuksia, koska se olisi aiheuttanut niin hurjan härdellin, kun meillä ei ollut antaa aikoja.

Lisätietoa Eksoten lasten ja nuorten koronarokotuksista täältä ja Eksoten koronarokotuksista täältä.