Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eksote koronarokottaa loppiaisena Parikkalassa, Imatralla, Joutsenossa ja Isossa-Kristiinassa – Sunnuntaina Armilassa ajanvaraukseton rokotuspäivä

Ajanvarauksettomaan koronarokotukseen voi mennä nyt, jos on oikeutettu kolmanteen koronarokotukseen, mutta on varannut kolmannen koronarokotuksen tammikuun loppupuolelle.

Lappeenrannan Armilan terveysasemalla saa koronarokotuksia ilman ajanvarausta sunnuntaina 9. tammikuuta. Lukas Pearsall

Terhi Kinnunen

Torstaina eli loppiaisena voi mennä ajanvarauksettomaan koronarokotukseen Parikkalan ja Joutsenon hyvinvointiasemille ja Imatran Torigalleriaan.

Torstaina ja lauantaina Lappeenrannassa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa voi mennä ottamaan ensimmäiseen tai toiseen koronarokotukseen ilman ajanvarausta, mutta kolmansia ja neljänsiä rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo koronarokotussivullaan.

Sunnuntaina 9. tammikuuta Eksote järjestää ajanvarauksettoman rokotuspäivän Lappeenrannassa Armilan terveysasemalla kello 8.30–16.00.

– Kansalaisten on huomioitava kaikessa jonottamisessa turvavälit, jotta ihmiset eivät olisi kovin sumpussa. Omikron on hyvin herkästi leviävä, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto muistuttaa.

Tuleva sunnuntai on toinen sunnuntainen rokotuspäivä Armilassa.

– Armila on erittäin terveysturvallinen paikka. Siellä huolehditaan, että ikäihmiset, lapset, nuoret ja keski-ikäiset menevät eri linjaa pitkin. Siten pystytään takaamaan kaikkien kannalta sujuva ja turvallinen prosessi, Kuitto sanoo.

Tammikuun loppupuolen rokotusajan voi vaihtaa ajanvarauksettomaan

Ajanvarauksettomaan koronarokotukseen voi mennä nyt, jos on oikeutettu kolmanteen koronarokotukseen, mutta on varannut kolmannen koronarokotuksen tammikuun loppupuolelle.

– He voivat tulla nyt aikaistamaan rokotustaan walk in -rokotukseen. Se vapauttaa aikoja myöhäisempään ajankohtaan heille, joiden toisesta rokotuksesta alkaa olla kulunut 4–6 kuukautta, Kuitto sanoo.

Rokotuspisteellä perutaan varattu rokotusaika.

Aiemmin Eksote sanoi, että jo varattuja rokotusaikoja ei aikaisteta.

– Aiemmin emme voineet aikaistaa rokotuksia, koska se olisi aiheuttanut niin hurjan härdellin, kun meillä ei ollut antaa aikoja.

Lisätietoa Eksoten lasten ja nuorten koronarokotuksista täältä ja Eksoten koronarokotuksista täältä.

Koronarokotukset

Torstaina 6.1.

Kello 9–16 Imatran Torigalleria

Kello 8.30–16.00 Joutsenon hyvinvointiasema

Kello 9.00–15.30 Parikkalan hyvinvointiasema

Kello 8.30–16.00 Lappeenrannan Iso-Kristiina

Isossa-Kristiinassa kolmannet ja neljännet rokotukset vain ajanvarauksella.

Lauantai 8.1.

Kello 8.30–16.00 Lappeenrannan Iso-Kristiina

Isossa-Kristiinassa kolmannet ja neljännet rokotukset vain ajanvarauksella.

Sunnuntai 9.1.

Kello 8.30–16.00 Armilan terveysasema

Lähde: Eksoten koronarokotussivu

Kommentoi

Mainos: Etelä-Saimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka