Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: torstain ja sunnuntain välillä varmistui 236 koronatartuntaa

Tuula Karhulan mukaan koronatartuntojen määrä on kasvanut. Vielä ei tiedetä, miten tartuntamäärät vaikuttavat sairaalahoidon tarpeeseen.

Etelä-Karjalassa todettiin viikonlopun aikana 170 uutta koronavirustartuntaa.

Nyt kerrotuista tartunnoista 44 on merkitty sunnuntain, 74 lauantain ja 52 perjantain kohdalle, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronataulukosta selviää.

Torstaina raportoitiin 66 uutta koronatapausta. Torstain ja sunnuntain välillä on siis varmistunut yhteensä 236 koronatapausta.

– Niin kuin koko Suomessa, tartuntojen määrä on lisääntynyt vuodenvaihteessa, Eksoten terveyspalveluiden johtaja Tuula Karhula sanoo.

Eksote kertoi torstaina, että Etelä-Karjalassa oli rekisteröity noin 100 koronatartuntaa. Karhulan mukaan tuossa luvussa oli mukana muualla kuin Etelä-Karjalassa asuvia, joiden koronatesti oli otettu täällä.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut

Maakunnassa pääsee kohtuullisen hyvin koronatestiin, Karhula toteaa.

– Meillä on tartunnanjäljitys ruuhkautunut. Siinä joudutaan tekemään priorisointia. Voi olla, että mennään Helsingin suuntaan, eli että kaikille ei enää edes pystytä soittamaan, Karhula pohtii.

Ihmisten, joilla on varmistunut korona, pitäisi olla yhteydessä niihin, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa kaksi päivää ennen oireita tai oireisena.

Jos on altistunut koronalle, mutta on oireeton ja saanut kaksi koronarokotusta, koronatestiin ei tarvitse mennä.

Tilanne sairaalassa ei ole katastrofaalinen

Sairaalahoidossa oli sunnuntaina 2. tammikuuta 12 koronapotilasta, kun potilaita viime torstaina oli 9.

Karhula sanoo, että vaikka sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kasvanut lievästi, tilanne ei vielä ole katastrofaalinen.

– Kaikille on vielä mysteeri, kuinka paljon omikrontartunnat johtavat ihmisiä sairaalaan. Se nähdään varmaan parin viikon sisällä.

Joulun tai uudenvuoden aikaan ei ole jouduttu perumaan henkilökunnan lomia.

Pandemia-aikana Etelä-Karjalassa on todettu yhteensä 3 630 koronatartuntaa, Eksote sanoo.

THL: Lappeenrannassa 94 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kaikissa Etelä-Karjalan kunnissa varmistui uusia koronatartuntoja viikonloppuna.

Lappeenrannassa varmistui 94, Imatralla 25, Lemillä, Parikkalassa ja Ruokolahdella 5 tartuntaa kussakin, Taipalsaarella 4, Rautjärvellä ja Savitaipaleella 3 tartuntaa kummassakin ja Luumäellä yksi tartunta.

Yhteenlaskettujen tartuntojen määrä on nyt Imatralla 752, Lappeenrannassa 2 372, Lemillä 81, Luumäellä 41, Parikkalassa 34, Rautjärvellä 23, Ruokolahdella 85, Savitaipaleella 42 ja Taipalsaarella 152.

Päivitetty 3.1.2022 kello 13.15: Lisätty Tuula Karhulan kommentit ja THL:n luvut.