HS: UPM maksamassa 30 euron päivittäisen lisäkorvauksen lakon aikana työskenteleville

Metsäyhtiö UPM maksaa 30 euron päivittäisen lisäkorvauksen lakon aikana työskenteleville, Helsingin Sanomat kertoo.

UPM:n mukaan kyseessä eivät ole ”rikkuripalkkiot”.

– Emme ole murtamassa lakkoa. Palkanlisällä korvataan töissä olevien lisääntyvää työmäärää, joka johtuu esimerkiksi kriittisten toimintojen turvaamisesta, sanoo HS:lle juristi Anna Polvenlahti UPM:stä.

Palkansaajia edustavien Paperiliiton, Ammattiliitto Pron ja Sähköliiton julistama lakko metsäyhtiö UPM:n tehtaille uhkaa alkaa vuodenvaihteessa.

Riita koskee sitä, että Paperiliitolle kelpaisi vain koko yritystä koskeva sopimus ja UPM:lle vain erilliset liiketoimintoja koskevat sopimukset sellun, tarran, erikoispaperien, graafisten paperien ja biopolttoaineiden tuotantoa varten.

Paperiliitto syyttää UPM:ää pyrkimyksistä murtaa laillinen työtaistelu, koska yhtiö on luvannut maksaa ylimääräistä niille, jotka jatkavat töitä lakon aikana.

UPM on jättänyt Helsingin käräjäoikeudelle turvaamishakemuksen, jossa vaaditaan työnseisauksen kieltämistä tai rajaamista.

Yhtiön tavoitteena on, että yhteiskunnan kannalta tärkeät toiminnot, kuten lämmöntuotanto ja vedenkäsittely, turvattaisiin lakon aikana.

Rauman, Lappeenrannan ja Kouvolan kaupungit ovat vedonneet lakon osapuoliin, jotta voimalaitokset rajattaisiin lakon ulkopuolelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka