Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden rokotukset alkavat tammikuun alussa – Ison-Kristiinan loppiaisviikonlopun rokotusajat lähes kaikki jo varattu

Eksote rokottaa loppiaisena Imatralla, Parikkalassa ja Lappeenrannassa. Puhelinajanvarausnumero rokotuksiin on ruuhkautunut.

Eksote on avannut ajanvarauksen koronarokotuksiin 5–11-vuotiaille lapsille, jotka kuuluvat riskiryhmiin. Heidän rokotuksensa alkavat 3. tammikuuta Imatran Torigalleriassa ja Lappeenrannan Isossa-Kristiinassa.

Ei-riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksista Eksote kertoo viimeistään tammikuun alussa, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto sanoo.

Loppiaisena eli 6. tammikuuta voi mennä koronarokotukseen Lappeenrannassa, Imatralla ja Parikkalassa.

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Imatran Torigalleriassa kello 9–16 ja Parikkalan hyvinvointiasemalla kello 9–15.30, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo.

Lappeenrannassa kauppakeskus Ison-Kristiinan rokotuspiste on loppiaisena sekä lauantaina 8.1. auki kello 8.30–16.00.

Isossa-Kristiinassa kolmanteen vain ajanvarauksella

Isossa-Kristiinassa ilman ajanvarausta voi mennä ensimmäiseen ja toiseen koronarokotukseen. Kolmansia rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Syynä on se, että Ison-Kristiinan rokotuspiste on pahoin ruuhkautunut, Eksote sanoo.

– Ajat sekä 6. että 8. tammikuuta Isoon-Kristiinaan ovat hyvin pitkälti jo varattu. Joitakin aikoja saattaa olla ensimmäisiin ja toisiin rokotuksiin, Kuitto sanoo.

Eksoten tavoitteena on järjestää tammikuussa myös muita viikonloppurokotuspäiviä. Niistä tiedotetaan heti, kun ne varmistuvat.

Jo varattuja rokotusaikoja ei aikaisteta

Eksoten puhelinajanvarausnumero rokotuksiin on ruuhkautunut.

Jos on varannut ajan kolmanteen koronarokotukseen, sitä ei voi aikaistaa, koska se ruuhkauttaa ajanvarausta entisestään.

– Siellä on niitäkin, jotka kipeästi tarvitsevat kolmannen rokotuksen, mutta eivät ole päässeet läpi eikä heillä ole mahdollisuutta sähköiseen ajanvaraukseen, Kuitto toteaa.

Loppiaisen ja viikonloppujen rokotuspäiviin Eksote on saanut rokottajiksi eläkkeelle jääneitä terveydenhuollon ammattilaisia, opiskelijoita, opettajia sekä Eksoten omia työntekijöitä, jotka haluavat tehdä keikkatyötä.

– Ne ovat isoja paletteja, kun lähdemme palkkaamaan yksittäisiksi päiviksi yksittäisiä ihmisiä. Se ei ole aivan yksinkertaista, Kuitto kertoo.

Lisätietoja löytyy Eksoten koronarokotussivulta täältä.

Mehiläinen aloittaa kolmannet koronarokotukset Imatralla

Mehiläinen kertoo verkkosivullaan, että se alkaa antaa kolmansia koronarokotuksia Imatran toimipisteessä 20. tammikuuta niille työterveydenhuollon asiakkaille, joiden työnantaja on sopinut työntekijöidensä rokottamisesta Mehiläisen kanssa.

Terveystalon verkkosivuilla ei Etelä-Karjalan kuntiin ole vielä merkitty kolmannen rokotuskierroksen aloituspäivämäärää.