Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokolahden kunnanvaltuusto puntaroi tiistaina, nauttivatko kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto valtuuston luottamusta – Kokoustallenne löytyy täältä

Ruokolahden kunnanvaltuusto päättää kokouksessaan tänään tiistaina, nauttivatko kunnanhallitus ja kunnanvaltuuston puheenjohtajisto valtuuston luottamusta.

Erottamista käsitellään kello 17 alkavan kunnanvaltuuston kokouksen kolmanneksi viimeisenä asiana. Sitä ennen käsittelyssä ovat muun muassa Ruokolahden kunnan ensi vuoden talousarvio, Ruokolahden kuntastrategia, hyvinvointikertomus sekä kolme valtuustoaloitetta.

Valtuustosaliin ei koronatilanteen vuoksi oteta yleisöä, mutta Ruokolahden kunta striimaa kokouksen suorana verkkosivuillaan. Voit seurata kokousta myös täältä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Erottamispäätös aikaisintaan tammikuussa 2022

Ruokolahden kunnanhallitus päätti kokouksessaan viikko sitten yksimielisesti, että kunnanhallitus ja -valtuuston puheenjohtajisto eivät nauti enää luottamusta.

Jos valtuusto päätyy toteamaan, että luottamus on mennyt, asetetaan tilapäinen valiokunta, joka ryhtyy selvittämään kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston erottamista. Jos valiokunta toteaa, että erottamiselle on perusteet, vie se asian vielä valtuuston päätettäväksi.

Valtuusto tekee mahdollisen erottamispäätöksen aikaisintaan tammikuussa 2022.

Epäluottamus kytkeytyy Ruokolahden monipolvisiin kunnanjohtajavalintoihin.