Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote antaa koronarokotuksia ilman ajanvarauksia ensi sunnuntaina Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden hyvinvointiasemilla sekä Imatran Torigalleriassa

Lappeenrannan Ison-Kristiinan sunnuntain rokotusajat menivät jo.

Tulevana sunnuntaina eli 19. joulukuuta annetaan Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden hyvinvointiasemilla koronarokotuksia ilman ajanvarausta. Rokotuksia saa sunnuntaina 19. joulukuuta kello 9–15.30.

Myös Imatran Torigalleriassa voi saada koronarokotuksen sunnuntaina ilman ajanvarausta. Torigallerian rokotuspiste on auki sunnuntaina kello 9–16.

Näiden neljän kunnan ensi sunnuntain rokotuksiin ei voi varata aikaa puhelimitse, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) huomauttaa verkkosivuillaan.

Kolmanteen rokotukseen Isoon-Kristiinaan varattava aika

Sen sijaan Lappeenrannassa kolmanteen koronarokotukseen menevien on varattava aika. Syynä on se, että kauppakeskus Ison-Kristiinan rokotuspiste on pahoin ruuhkautunut.

Ensi sunnuntaina Ison-Kristiinan rokotuspiste on auki kello 8.30–16.

Ison-Kristiinan sunnuntain rokotusajat on jo varattu, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoo.

Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisen asiointipalvelun kautta tai puhelimitse. Puhelimitse rokotusajan varaaminen voi vaatia kärsivällisyyttä. Eräs Etelä-Saimaaseen yhteyttä ottanut mies kertoi yrittäneensä varata aikaa useana päivänä, mutta ei ollut päässyt läpi.

– Sitten pitää vain yrittää uudestaan, Kuitto toteaa.

Kolmannen voi saada 5 kuukautta toisen jälkeen

Koronarokotuksessa voi käydä myös arkipäivisin.

Imatran Torigallerian rokotuspiste on auki kello 13–16, Lappeenrannan Ison-Kristiinan rokotuspiste kello 9–11 ja 11.30–14.30 sekä Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden hyvinvointiasemien rokotuspisteen kello 9.00–15.30.

Eksote muistuttaa, että tavalliset eteläkarjalaiset voivat saada kolmannen koronarokotuksen, kun toisesta koronarokotuksesta on kulunut viisi kuukautta. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokotuksen 60 päivää toisen rokotuksen jälkeen.

Etelä-Karjalassa on nyt annettu kolme koronarokotusta 13 prosentille eteläkarjalaisista.

Sunnuntaina 12. joulukuutta Lappeenrannassa annettiin noin 950 rokotusta ja Imatralla noin 400 rokotusta, Kuitto sanoo.

Alle 12-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset aiotaan Eksotessa aloittaa tammikuussa. Eksote ei ole vielä saanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) ohjeita tämän ryhmän rokottamiseen, Kuitto sanoo.

– Rokotukset aloitetaan 3. tammikuuta alkavalla viikolla. Se johtuu ihan siitä, että ihmisten on saatava joululomaa. Rokotteet tulevat ehkä tällä viikolla.