Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalan omikrontartunta on peräisin matkalta – Viikonloppuna tuli ilmi työikäisten ystäväpiiristä saamia tartuntoja

Eksoten alueella viikonloppuna 53 uutta koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on 10 koronapotilasta.

Etelä-Karjalassa on varmistunut viikonlopun aikana 53 uutta koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on 10 koronaviruspotilasta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo.

Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut muutamalla, sillä perjantaina kerrottiin, että sairaalahoidossa oli 14 koronapotilasta.

Perjantaina varmistui Etelä-Karjalan ensimmäinen omikrontartunta.

– Tämä yksi omikrontapaus liittyi matkailuun, mutta ei Venäjän-matkailuun, ylilääkäri Sami Raasakka kertoo.

Tästä yhdestä henkilöstä omikronmuunnoksen ei tiedetä levinneen, mutta tilannetta seurataan.

– Viivytystaistelua tämä on omikronin osalta. Me kaikki odotamme, että jossain aikataulussa se muuttuu valtavariantiksi meilläkin.

Ei yksittäistä tartuntarypästä

Viikonloppuna tuli aiempaa enemmän ilmi työikäisten aikuisten tartuntoja, jotka on saatu aiempaa useammin ystäväpiiristä kuin perheen sisältä, Raasakka sanoo.

– Ei mitään yksittäistä isoa tartuntapesäkettä. Yksittäisistä pikkujouluista tuli useita tartuntoja, mutta ei laajaa leviämistä.

Nuijamaan rajanylityspaikalla tehdyistä testeistä paljastui kaksi koronatapausta. Kyseiset henkilöt eivät asu Etelä-Karjalassa.

Uudet rajoitukset voimaan

Etelä-Karjala on koronaviruksen leviämisaluetta. Maanantaina Etelä-Karjalassa tuli voimaan määräys, jolla pyritään vähentämään koronviruksen leviämistä. Esimerkiksi Lappeenrannan ja Imatran kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleissa vaaditaan nyt koronatodistusta jokaiselta yli 16-vuotiaalta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartanmukaan Lappeenrannassa raportoitiin 27 uutta tapausta, Imatralla 15, Ruokolahdella 2 sekä Lemillä, Parikkalassa ja Taipalsaarella kussakin yksi uusi tartunta.

Koronatapauksia on nyt ollut Imatralla yhteensä 600, Lappeenrannassa 1 990, Lemillä 58, Luumäellä 36, Parikkalassa 22, Rautjärvellä 13, Ruokolahdella 51, Savitaipaleella 30 ja Taipalsaarella 140.

Tuoreista tartunnoista 17 on merkitty 10. joulukuuta, 24 tartuntaa 11. joulukuuta ja 12 tartuntaa 12. joulukuuta kohdalle taulukkoon.

Etelä-Karjalassa on nyt todettu yhteensä 2 938 koronatapausta pandemia-aikana.

Päivitetty 13.12.2021 kello 12:47: Lisätty THL:n luvut, Sami Raasakan kommentit