Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Karjalassa sairaalahoidossa koronapotilaiden määrä nousi taas: nyt hoidossa 11 potilasta – Uusia tartuntoja Eksoten alueella 23

Epäillyn omikronmuunnoksen analyysi selvinnee vasta ensi viikolla. THL:n mukaan uusia tartuntoja tuli ilmi kaikissa muissa kunnissa paitsi Parikkalassa.

Etelä-Karjalassa on vahva suositus kasvomaskien käyttöön julkisissa sisätiloissa. Eksote kertoi keskiviikkona 23 uudesta koronatapauksesta. Anu Kiljunen

Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa on raportoitu 23 uutta koronatartuntaa. Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä nousi 11:een koronataulukon mukaan. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoi tiistaina, että sairaalahoidossa oli alle viisi koronapotilasta. Marraskuun lopussa sairaalassa oli 10 koronapotilasta.

Eksote kertoi maanantaina, että Parikkalan hyvinvointikeskuksessa on koronaepidemia.

Sairaalaluvuissa on mukana ainakin neljä Parikkalan vuodeosastolla olevaa koronapotilasta, Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoo. Sairaalaluvuissa näkyvät kaikki Eksoten vuodeosastoilla hoidossa olevat koronapotilaat.

Tällä viikolla raportoiduista tartunnoista iso osa on perheiden sisäisiä tartuntoja, Raasakka sanoo.

– Korona leviää lähipiirissä.

Etelä-Karjalassa epäillään tällä hetkellä yhtä tartuntaa omikronmuunnokseksi. Sekvensoinnin tulokset saataneen vasta ensi viikolla.

– Varmuutta ei varmaan saada kuin ensi viikolla, Raasakka toteaa.

Etelä-Karjalassa on varmistettu yhteensä 2 836 koronatartuntaa pandemian aikana, Eksote sanoo.

Lappeenrannassa 7 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Etelä-Karjalassa on varmistunut 24 uutta koronatapausta. Uusista tartunnoista 7 on todettu Lappeenrannassa, 4 sekä Ruokolahdella että Taipalsaarella, 3 tartuntaa Lemillä ja Luumäellä sekä yhdet tapaukset Imatralla, Rautjärvellä ja Savitaipaleella. Vain Parikkala säilyi ilman uusia tapauksia.

– Tämä kuvastaa sitä, mitä nähtiin viime viikolla. Tämä ei ole enää mikään Lappeenranta–Imatra-akselin asia, vaan tartuntoja on kaikissa kunnissa. Monessa pienessä kunnassa ilmaantuvuusluvut ovat korkeammat kuin Lappeenrannassa. Muutama tapaus heilauttaa ilmaantuvuutta pienissä väestöissä huomattavasti, Raasakka toteaa.

Lappeenrannassa on nyt raportoitu 1 936 tartuntaa, Imatralla 569, Taipalsaarella 137, Lemillä 57, Ruokolahdella 46, Luumäellä 36, Savitaipaleella 30, Parikkalassa 21 ja Rautjärvellä 12.

Päätöstä uusista rajoituksista odotetaan

Etelä-Karjala on koronaviruksen leviämisaluetta. Tiistaina kokoontunut tilannekuvaryhmä on ehdottanut Etelä-Suomen aluehallintovirastolle uusia rajoituksia esimerkiksi kuorolaulutoimintaan, ryhmäliikuntaan ja hengellisiin kokoontumisiin.

Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Etelä-Karjalassa, mutta koronapassin käyttäminen vapauttaa rajoituksesta.

Voimassa on laaja suositus etätyön ja etäkokousten pitämiseen. Kasvomaskia on syytä käyttää ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa, joukkoliikenteessä ja esimerkiksi kouluissa.

Päivitetty 8.12.2021 kello 12:11: lisätty THL:n koronaluvut; päivitetty kello 13:10: lisätty Sami Raasakan kommentit, täsmennetty otsikkoon, että sairaalahoidossa on 11 koronapotilasta maakunnassa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka