Rikkoutuneesta vesijohdosta valui vettä pitkin Luukkaanrinnettä Lauritsalassa – Putki korjattiin perjantai-illan aikana

Tilapäisesti vedettömiksi jäi ainoastaan kaksi omakotitaloa.

Lauritsalassa havaittiin perjantaina illansuussa vesijohtovuoto. Luukkaanrinteessä valui vettä alaspäin pitkin Itsenäisyydenkatua.

Käyttöpäällikkö Sami Väisänen Lappeenrannan Energiaverkoista kertoo, että vuotokohta löytyi Luukkaanrinteen ja Itsenäisyydenkadun risteyksestä.

Vuotokohta kaivettiin auki ja putki korjattiin.

– Vesi tuli pientareen puolelta, mistä löytyi myös vuotokohta. Putkesta oli pala pois. Ehkä routa on liikutellut putkea, mutta on aika epätavallista, että putkeen tulee ihan reikä. Voi olla materiaalivika, Väisänen kertoo.

Väisäsen mukaan ensimmäinen ilmoitus vuodosta tuli perjantaina viiden maissa iltapäivällä. Hän ei pystynyt tarkkaan arvioimaan, paljon vettä ehti valua illan aikana pitkin Itsenäisyydenkatua, mutta kertoi noin arvioksi 100–200 kuutiota.

Ei suurta vesikatkoa

Vuoto ei aiheuttanut suurta vesikatkoa alueelle. Väisäsen mukaan ainoastaan kaksi asuttua omakotitaloa jäi vedettömiksi.

– Toisessakaan ei näytä olevan valoja päällä, joten todennäköisesti siellä ei ole ketään paikalla, hän kertoi paikan päältä.

Vesijohtorikosta tuli hälytys myös pelastuslaitokselle. Päivystävä palomestari Petri Pätilä kertoi aiemmin illalla veden valuvan Luukkaankadulla olevaan kaivoon rinteen alapuolella.

Pätilän mukaan vuoto ei aiheuttanut varsinaista vaaraa, ainoastaan tie uhkasi jäätyä.

– Katu hiekoitettiin ja höylättiin puhtaaksi. Ei se ole liukas, Väisänen kertoi.

Juttua muokattu kauttaaltaan 3.12. klo 20.29 ja klo 22.44.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka