Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalan koronanyrkki suosittelee rajoituksia yleisötilaisuuksiin – Rajoitukset voisi kiertää koronapassilla

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä on ehdottanut rajoituksia myös esimerkiksi ryhmäliikuntaan ja hengellisiin kokoontumisiin sisätiloissa. Aluehallintovirasto päättää rajoituksista tällä ja ensi viikolla.

Etelä-Karjalan alueellinen Covid-19-tilannekuvaryhmä kokoontui torstaina ylimääräiseen kokoukseen epidemiatilanteen huononemisen ja sairaalakuormituksen lisääntymisen takia.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtajan Tuula Karhulan mukaan tällä hetkellä on välttämätöntä ottaa käyttöön sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen tarkentamia lisärajoituksia.

Tilannekuvaryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintavirastolle (AVI) sisätiloissa pidettävien, yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien kieltämistä 5. joulukuuta alkaen. AVIn päätös rajoituksista on tulossa perjantaina 3. joulukuuta.

Karhula kuitenkin painottaa, että yleisötilaisuuksien rajoituksista vapautuu silloin, kun tilaisuuksissa käytetään koronapassia.

– Koronapassi on tässä vaiheessa olennaisin asia.

Päätös muista rajoituksista tulossa ensi viikolla

Yleisötilaisuuksien rajoitusten lisäksi Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä on pyytänyt AVIlta rajoituksia muihin sisätiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin, kuten ryhmäliikuntaan ja joukkueurheiluun, leiritoimintaan, kuorolauluun ja hengellisiin kokoontumisiin.

Lisäksi koronanyrkki on ehdottanut rajoituksia ulkotiloissa järjestettäviin massakonsertteihin.

Näiden tilaisuuksien rajoituksista AVI antaa päätöksensä ensi viikolla. Samalla AVI antaa lisätietoja siitä, millaisia rajoitukset ovat ja miten koronapassilla voi rajoituksia mahdollisesti kiertää.

– Rajoitukset tulevat olemaan esimerkiksi tilakohtaisia, ja niistä voi varmaan osittain tai kokonaan vapautua koronapassin avulla, Karhula toteaa.

Palaako turvaväli takaisin?

Esimerkiksi kahden metrin turvavälistä on jo aiemmin luovuttu Suomessa. Karhulan mukaan ei ole vielä tiedossa, tulisiko tilojen käytön rajoituksiin esimerkiksi samantyyppisiä turvaetäisyyksiä, Karhula kuvailee.

Jos AVI päättää ensi viikolla rajoittaa esimerkiksi joukkueurheilua ja kuorolauluja Etelä-Karjalan alueella, rajoitukset astuvat voimaan hieman myöhemmin päätöksen jälkeen.

– Varmaan noin viikko on yrittäjillä ja muilla toimijoilla aikaa varautua muutoksiin, Karhula arvelee.

Kello 18:37: Lisätty tieto koronapassista.

Kello 19.12: Juttu päivitetty kauttaaltaan Tuula Karhulan kommenteilla.