Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taipalsaarella varttunut kuvittaja Pasi Pitkänen on ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi – Hän on luonut myös monelle tutut Angry Birds -hahmot

Finlandia-palkintojen saajat selviävät keskiviikkona 1. joulukuuta.

Taipalsaarelaislähtöinen kuvittaja Pasi Pitkänen on ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Pitkäsen kuvittama Timo Parvelan Kepler62 Terra: Kloonit -kirja on ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden kategoriassa.

Pitkänen on kuvittanut muun muassa koko Parvelan ja Bjørn Sortlandin yhdessä kirjoittamien Kepler-sarjan kirjat ja julkaissut myös omia kuvakirjojaan.

Pitkäsen kuvittama ja Tuutikki Tolosen kirjoittama Mörkövahti palkittiin Runeberg-palkinnolla vuonna 2017.

Pitkäsen kuvittama Angry Birds – Pahojen possujen munakirja puolestaan palkittiin Pariisissa vuoden 2011 parhaana keittokirjana kategoriassa Best First Cookbook in the World (suomeksi maailman paras keittokirja aloittelijoille).

Pitkänen työskenteli aiemmin Rovio Entertainmentilla kuvittajana, hahmosuunnittelijana ja graafikkona. Hänen kuvittamiaan Angry Birds -kirjoja on julkaistu ympäri maailman.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi on ehdolla myös kaksi eteläkarjalaistaustaista kirjailijaa.

Lappeenrannassa, Savitaipaleella ja Lemillä varttunut Anne-Maija Aalto osallistuu kilpailuun dystooppisella rakkaustarinalla Mistä valo pääsee sisään. Joutsenossa peruskoulunsa käyneen Dess Terentjevan kilpailuteos on puolestaan säeromaani eli runomuotoon kirjoitettu Ihana.

Finlandia-palkintojen saajat ratkeavat keskiviikkona 1. joulukuuta kello 19 alkavassa gaalassa.