Lappeenrannan teatterissa vaaditaan koronatodistus keskiviikosta alkaen, jatkossa todistus pitää esittää myös kaupunginorkesterin konsertissa

Koronatodistuksen käyttöönotto liittyy ravintolapalveluja koskevaan velvoitteeseen, joka on voimassa leviämisalueilla. Koronatodistus vaaditaan toistaiseksi.

Lappeenrannan kaupunginteatterissa otetaan koronatodistus käyttöön keskiviikon 1. joulukuuta iltanäytöksestä alkaen.

Kaupunginorkesterin konserteissa todistus vaaditaan torstaina 9. joulukuuta alkaen.

Lappeenrannan kaupunki tiedotti asiasta maanantaina.

Koronatodistuksen eli koronapassin käyttöönotto liittyy ravintolapalveluja koskevaan koronatodistus-velvoitteeseen, joka on voimassa leviämisalueilla.

Etelä-Karjalan alueellinen covid-19-tilannekuvaryhmä totesi viime viikolla, että Etelä-Karjalan alue on kokonaisuudessaan koronavirusepidemian leviämisaluetta.

Valtioneuvosto puolestaan linjasi, että ravintoloiden anniskelu päättyy sunnuntaista 28. marraskuuta alkaen leviämisalueilla kello 17, elleivät ne vaadi asiakkailtaan koronapassia.

Lämpiöt annistelualueita

Kaupunginteatterin yleisölämpiö ja Lappeenranta-salin lämpiö ovat kokonaisuudessaan anniskelualueita, joiden läpi kuljetaan teatterisaleihin ja Lappeenranta-saliin.

Lappeenrannan kulttuurijohtaja Anu Talka kertoo tiedotteessa, että ravintolatoimintoja on niissä mahdoton erottaa muusta liikkumisesta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on linjannut, että ravintolarajoituksien perusteella anniskelualueen tilaan pääsyyn vaaditaan koronatodistus, vaikka olisikin vain tulossa katsomaan esitystä.

Talkan mukaan koronatodistus vaaditaan toistaiseksi.

Hänen mukaansa sen mahdollisesta laajentumisesta kaupungin muihin ei-lakisääteisiin palveluihin päätetään, jos viranomaisten päätökset niin edellyttävät.

Teatteri Imatra ottaa koronapassin käyttöön

Myös Imatran kaupunki tiedottaa, että Teatteri Imatran asiakkaat joutuvat alustavan tiedon mukaan jatkossa näyttämään koronapassin päästäkseen näytökseen isoon teatterisaliin. Seuraava esitys isolla näyttömällä on tiistaina.

Imatran kaupungin hyvinvointipäällikkö Arja Kujala sanoo tiedotteessa, että periaatteessa teatteriesityksiin ei tarvita koronapassia, mutta Teatteri Imatrassa väliaikatarjoilutila on teatterisalin välittömässä läheisyydessä ja liikkumista näiden kahden tilan välillä on vaikea rajata.

Kaupungin tiedotteen mukaan lähipäivien teatterinäytöksiin lippunsa varanneet saavat tekstiviestin, jossa kerrotaan, että teatteriin tulevan tulisi ladata koronapassi valmiiksi.

Pikku Hiisi -näyttämöllä ei vastaavia rajoituksia ole eikä koronapassia siellä tarvita.

Juttua muokattu 29.11. klo 22.07. Lisätty Teatteri Imatraa käsittelevä osuus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka