Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Karjalan 55 uudessa koronatapauksessa ei mukana isoja joukkoaltistuksia – Sairaalassa on jouduttu käyttämään ylipaikkoja

50 koronanäytettä jäi lähettämättä, ja ihmiset kutsutaan uudestaan koronatestiin. Sairaalahoidossa on 9 koronaviruspotilasta, mikä Tuula Karhulan mukaan heijastelee parin viikon takaista hyppäystä tartuntamäärissä.

Etelä-Karjalassa varmistui 65 uutta koronatapausta viikonlopun aikana. Anu Kiljunen

Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa on varmistunut 55 uutta koronavirustartuntaa viikonlopun aikana.

Yhteensä koronatapauksia on kirjattu maakuntaan 2 678 kappaletta pandemia-aikana, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo koronatiedotteessaan. Eksote kertoi aiemmin maanantaina, että koronatartuntojen yhteenlaskettu määrä olisi 2 688, jolloin uusien määrä olisi ollut 65.

Perjantaina positiivisia näytteitä oli 23, lauantaina 27 ja sunnuntaina 5, Eksoten verkkosivulta koronavirustauti lukuina selviää.

– Viime päivien tartunnat ovat paljolti jatkotartuntoja, ei ole mitään isoja joukkoaltistuksia. Joitakin on tullut pikkujouluista ja pari yksittäistä ravintola-altistusta, Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo.

Ylipaikkoja on jouduttu käyttämään

Sairaalahoidossa on 9 koronaviruspotilasta.

Luku on Karhulan mukaan melko korkea. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä heijastelee sitä, että pari viikkoa sitten Etelä-Karjalan koronatartuntojen määrä kasvoi jyrkästi.

– Ilman muuta rokottamattomien riski joutua sairaalahoitoon on suurempi kuin rokotettujen. Heitä on suhteellisesti enemmän. On myös kahdesti rokotettuja. Usein heillä on jokin perussairaus takana, Karhula sanoo.

Vielä Eksotessa ei ole jouduttu perumaan leikkauksia, mutta hoitajia ei ole liikaa, Karhula toteaa.

– Sairaala on ollut hyvin kuormittunut, ja ylipaikkoja on jouduttu käyttämään. Onneksi meillä on K-siipi, jossa pääosin voidaan olla yhden hengen huoneissa ja siellä on mahdollisuus ylipaikkoihin, ettei kenenkään potilaan tarvitse käytävällä olla.

Viikonloppuna Armilasta löytyi noin 50 koronanäytettä, jotka eivät olleet lähteneet analysoitavaksi. Eksote ostaa laboratoriopalvelut HUS:lta. HUS selvittää asiaa.

– Ihmisille soitetaan ja heidät pyydetään uudestaan koronatestiin, Tuula Karhula sanoo.

Koronanäytteitä otettiin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana 1 142 kappaletta.

Savitaipaleella ja Rautjärvellä ei uusia tartuntoja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Lappeenrannan koronatapausten määrä kasvoi 40:llä 1 874 tartuntaan, Imatran 20:lla 535 tapaukseen, Taipalsaarella kahdeksalla 117 tartuntaan ja Luumäellä kahdella 31 tapaukseen. Lemillä, Parikkalassa ja Ruokolahdella uusia tapauksia oli kussakin yksi.

Vain Rautjärvellä ja Savitaipaleella ei uusia tartuntoja tullut ilmi.

Etelä-Karjala on koronaviruksen leviämisaluetta. Sen vuoksi viikonloppuna otettiin käyttöön koronapassit, joita tarkistetaan esimerkiksi ravintoloissa ja baareissa.

Etelä-Karjalassa suositellaan maskin käyttämistä ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa kuten joukkoliikenteessä. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä myös täyden koronarokotesarjan saaneita.

Päivitetty 29.11.2021 kello 10:24: Lisätty sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä ja otettujen koronanäytteiden määrä; päivitetty kello 11:15: korjattu tartuntojen määrä 55:ksi; päivitetty 12:14 THL:n koronaluvuilla; päivitetty 13:36 Tuula Karhulan kommenteilla sekä lisätty tieto, että Rautjärvellä ja Savitaipaleella ei uusia tartuntoja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka