Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lappeenrannan itäisillä alueilla mittava 12 tunnin lämpökatko torstai-illasta alkaen – Katko johtuu kaukolämpöverkon liitostöistä

Lämpökatko koskee Lauritsalan, Hakalin, Hovinpellon, Kanavansuun, Pontuksen ja Mälkiän alueita. Katkon aikana asuntojen lämmitys ja lämmin käyttövesi ovat pois käytöstä. Kylmää vettä saa normaalisti.

Lämpökatkon aikana liitetään Luukkaanrinteen ja Hallituskadun välisellä puistoalueella saneerattu kaukolämmön runkojohto käyttöön. Arkistokuvassa kaukolämpöputkia. Tanja Kuisma

Kalle Sipiläinen

Kaukolämpöverkoston saneeraustyöt aiheuttavat 12 tunnin mittaisen lämpökatkon Lappeenrannan kantakaupungin itäisellä alueella torstai-illan ja perjantaiaamun välisenä aikana kello 20–08.

Lämpökatko koskee Lauritsalan, Hakalin, Hovinpellon, Kanavansuun, Pontuksen ja Mälkiän alueita. Katkon aikana asuntojen lämmitys ja lämmin käyttövesi ovat pois käytöstä. Kylmää vettä saa normaalisti.

Katkon aikana liitetään Luukkaanrinteen ja Hallituskadun välisellä puistoalueella saneerattu kaukolämmön runkojohto käyttöön.

Saneeraustarve syntyi, kun kaukolämpövuoto vaurioitti runkojohtoa helmikuussa.

Asuntoa ei kannata torstaina tuuletella

Lappeenrannan Energia kertoo tiedotteessaan, että katkoalueen asiakkaita tiedotetaan tulevasta katkosta häiriöviestillä. Alueiden rivi- ja kerrostaloille jaetaan myös katkotiedotteita tämän viikon aikana.

Tiedotteessa myös vinkataan, ettei asuntoja kannata torstaina kovin paljon tuuletella ja iltapesut kannattaa tehdä ennen iltakahdeksaa.

Samalla muistutetaan, ettei perjantaiaamuna ennen kahdeksaa tule lämmintä vettä aamupesuihin.

Marraskuussa vielä riittävän lämmintä

Lappeenrannan Energiaverkkojen käyttö- ja kunnossapitoinsinööri Janne Kuningas kertoo Etelä-Saimaalle, että vastaavanlaiset lämpökatkoja aiheuttavat työt pyritään yleensä tekemään jo kesäaikana.

– Olemme edenneet työohjelmamme mukaisesti ja arvioimme, että marraskuussa lämpötilat ovat vielä sellaiset, etteivät kiinteistöt ehdi merkittävästi jäähtyä yön aikana, jos ei hirveästi tuuletella sitä ennen, hän kertoo.

Kuninkaan mukaan liitostyöt pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman nopeasti, joten lämpökatkosta ei välttämättä tule 12 tunnin mittainen. Tuossa ajassa työt kuitenkin saadaan tehtyä varmuudella loppuun.

Juttua muokattu 24.11. klo 16:14: Lisätty käyttö- ja kunnossapitoinsinööri Janne Kuninkaan kommentteja loppuun.

Vinkkejä pitkästä lämpökatkosta selviytymiseen talvikauden aikana

Rajoita lämpimän käyttöveden käyttö vain kaikkein välttämättömimpään.

Lämmitä vettä pieniin pesutarpeisiin kattilassa tai vedenkeittimellä.

Pysäytä kiinteistön ilmastointi, jos se on mahdollista.

Älä tuuleta huoneistoa katkon aikana.

Ota tarvittaessa käyttövalmiuteen takka tai muu lisälämmitin esimerkiksi auton sisätilanlämmitin.

Käytä huoneiston valaistusta lämmittämiseen.

Varmista katkon päätyttyä, että kaikki laitteet palautuvat normaalitilaan.

Lähde: Lappeenrannan Energia

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka