Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Maavoimien viikon kestävä Keihäs 2 -taisteluharjoitus näkyy myös Etelä-Karjalassa

Sotaharjoitusta Joutsenossa kuvattiin maaliskuussa 2020. Anu Kiljunen

Ilkka Pohjalainen

Maavoimien alueellinen taisteluharjoitus Keihäs 21 järjestetään ensi perjantaista alkaen Kouvola–Luumäki–Savitaipale–Mäntyharju–Lappeenranta-alueella. Harjoitus kestää perjantaihin 3. joulukuuta saakka. Maavoimat kertoo asiasta tiedotteella.

Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin komentaja, prikaatikenraali Jukka Jokinen, ja apulaisena toimii majuri Timo Martikainen.

Harjoituksen teemana on joukkojen taistelu osana armeijakuntaa ja taisteluharjoitus kehittää aselajien yhteistoimintaa. Siihen osallistuu joukkoja Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Utin jääkärirykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Karjalan lennostosta sekä Pohjois-Karjalan ja Kaakkois-Suomen rajavartiostosta. Palkatun henkilökunnan lisäksi mukana on varusmiehiä ja reserviläisiä, yhteensä noin 3 000 henkilöä.

Harjoitukseen sisältyy lentotoimintaa kaikkina vuorokauden aikoina, ja melua voi aiheutua harjoitusampumatarvikkeista. Suunnittelussa ja toimeenpanossa huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka