Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Torstaina varmistui 24 koronatartuntaa – Suurin päiväkohtainen luku sitten elokuun

Etelä-Karjalassa on torstaina varmistunut 24 uutta korovirustartuntaa. Se on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten koronasivujen mukaan suurin päiväkohtainen lukema sitten viime elokuun. Yli 20 meneviä tartuntalukuja oli ennen elokuuta myös viime maaliskuussa.

Sairaalahoidossa Eksotella oli keskiviikkona 0–5 koronaviruspotilasta, kun heitä alkuviikosta oli 6–7.

Eksoten ylilääkäri Sami Raasakan mukaan iso osa viime päivien isoista tartuntaluvuista juontaa yhteen työyhteisöön Lappeenrannassa. Se ei ole palvelualan yritys.

– Isoin kokonaisuus on työpaikka, jossa on yli 20 positiivista (viikon ajalta), ja sieltä on muu porukka karanteenissa. Se vastaa isoa osaa kokonaisuudesta.

Imatran tilanne on Raasakan mukaan jossain määrin rauhoittunut, mutta häntiä tartuntaketjuista tulee yhä ilmi. Siellä tauti on levinnyt etenkin koululaisten kaveri ja perhepiirissä.

– Ilmaantuvuus on Imatralla Lappeenrantaa korkeampi, mutta viime päivien tartunnat ovat olleet enemmän Lappeenrannan päässä, Raasakka toteaa.

Rajalta uusia koronatapauksia on tullut vain vähän.

Viime päivien varmistetut koronatapaukset ovat olleet pitkälti työikäisillä. Merkittävä osa on ollut rokotetuilla, mikä kertoo että tauti on hyvin tarttuvaa.

– Rokotetuilla tauti on ilmennyt hyvin lieväoireisena. Sairaalahoidon tarpeen arviossa on käynyt sekä rokottamattomia että rokotettuja.

Muokattu juttua 18.11. klo 14.12. Korjattu Sami Raasakan nimi oikeaan muotoon.