Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksoten rokotuspiste jatkaa Isossa-Kristiinassa koko ensi vuoden – Kauppakeskuksessa varaudutaan lasten rokottamiseen, mutta liiketilassa voidaan ensi vuonna jakaa myös punkkirokotteita

Sähköinen ajanvaraus 8. marraskuuta alkaviin rokotuksiin alkoi maanantaina 25. päivä. Puhelimitse aikoja voi varata marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) pyörittämä koronarokotuspiste ei ole lähdössä kauppakeskus Isosta-Kristiinasta vielä pitkään aikaan. Koronarokotusten käytännönjärjestelyistä vastaava Jorma Simolin Eksotelta kertoo, että kauppakeskuksen ykköskerroksessa sijaitsevan rokotuspisteen liiketila on vuokrattu kuntayhtymän käyttöön ensi vuoden loppuun asti.

– Nythän alkamassa ovat kolmosrokotukset. Tällä hetkellä rokotetaan yli 60-vuotiaita sekä riskiryhmäläisiä ja seurataan tilannetta. Tulemme jälkijunassa verrattuna muuhun Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan nähden, Simolin sanoo.

Pitkällä vuokrasopimuksella varaudutaan jo siihen, että koronarokotuksia aletaan jollain aikavälillä jakaa myös lapsille. Tällä hetkellä alle 12-vuotiaita ei Suomessa rokoteta.

Kolmosrokotteet kunnolla vauhtiin joulukuussa

Rokotustahti Etelä-Karjalassa on hiipunut viime viikkoina. Kiireisimpinä päivinä rokotuksia on Simolinin mukaan jaettu 780 kappaletta, kun maksimi rokotuskapasiteetti on Isossa-Kristiinassa 1200 per päivä. Tällä viikolla huippupäivien lukemista päästään enää noin puoleen, ja ensi viikolla rokotustahdin odotetaan hiljenevän edelleen.

– Kolmosrokotteen osalta isommat massat lähtevät liikkeelle joulukuun puolella, kun influenssarokotukset on jaettu. Kolmosrokotteenhan voi saada vasta, kun kakkosrokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lähiaikoina Ison-Kristiinan rokotuspisteellä aletaan rokottautua myös influenssaa vastaan. Sähköinen ajanvaraus 8. marraskuuta alkaviin rokotuksiin alkoi tämän viikon maanantaina, ja puhelimessa tehtävä ajanvaraus alkaa tulevana maanantaina 1. marraskuuta.

Jorma Simolinin mukaan rokotuspisteelle keksitään käyttöä riippumatta siitä, miten koronarokotukset etenevät. Ensi vuonna rokotuspisteellä voitaisiin jakaa esimerkiksi punkkirokotuksia. Tiloissa suunnitellaan järjestettävän myös tapahtumia.

Juttuun lisätty pääkuva ja ingressi kello 17.44