Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Rekasta valui satoja litroja dieselöljyä Vaalimaantielle – Työmaakyltti vaurioitti säiliötä

Tiina Knaappila

Venäläisestä rekasta valui satoja litroja dieselöljyä Vaalimaantielle Lappeenrannassa myöhään tiistai-iltana. Päivystävä palomestari Pasi Korpela Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että öljyntorjuntatoimet käynnistyvät vasta keskiviikkona päivänvalossa.

Öljyä ei pystytty tiistai-iltana imeyttämään mihinkään, sillä sitä ei ollut näkyvissä, vaan se on imeytynyt kokonaan maahan. Pelastuslaitoksen arvion mukaan edessä voi olla maanvaihtoa.

Vahinko ei ole sattunut pohjavesialueella.

Tiistai-iltana selville saatu tilanne oli se, että rekka oli parikymmentä kilometriä aikaisemmin ajanut tietyökyltin yli, ja se on rikkonut polttoainesäiliön. Samassa yhteydessä vaurioitui myös rekan rengas. Dieselöljyä on tippunut useiden kilometrien matkalle, mutta suurin osa siitä valui maahan pysähtymispaikalla, joka on noin viisi kilometriä Ylämaalta Lappeenrannan suuntaan.

Hälytys öljyvahingosta tuli kello 21.49.

Juttua muokattu 27.10. kello 7.45: Korjattu tietojen antajaksi Pasi Korpela, ja korjattu säiliön rikkojaksi tietyökyltti. Kello 12.37 korjattu tieto rekan tyypistä, ei ollut säiliöauto.

Palvelut

Ruokapaikka