Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Torstain junavuoroja Lappeenrannan ja Imatran välillä ajetaan bussilla – Väyläviraston mukaan rataosuuden turvalaitevikojen korjaus loppusuoralla

Rataa korjataan torstaina, joten henkilöjunaliikenne katkaistaan. Perjantaina Joutsenon televisiomaston kohdalla palautetaan toinenkin kaista Kuutostiestä liikenteen käyttöön Lappeenrannan suuntaan.

Helmikuussa 2020 otetussa kuvassa rautatiesillan rakennustyömaa Saimaan kanavalla. Kai Skyttä

Terhi Kinnunen

VR korvaa torstaina kuusi junaa linja-autolla Imatran ja Lappeenrannan välillä. Linja-autot ajavat Joutsenon kautta.

Junaradan turvalaiteviat Imatran ja Joutsenon välillä ovat myöhästyttäneen junia viikonlopusta lähtien. Rataliikennekeskus Fintrafficin mukaan torstaina korjataan rautatieinfraa kello 8.20 ja 17.00 välisenä aikana, minkä vuoksi henkilöjunat korvataan linja-autoilla.

VR:n mukaan linja-autolla korvataan Intercityt 4, 1, 6, 3, 8 ja 5. Yhtiö kertoi aiemmin, että keskiviikko-iltana Intercity 11:n ja 12:n matkustajat kuljetetaan linja-autolla Imatran ja Lappeenrannan välin.

Väyläviraston mukaan Imatran ja Joutsenon välillä ilmenneiden junaradan turvalaitevikojen korjaus on loppusuoralla. Viat ovat myöhästyttäneet junia viikonlopusta lähtien.

– Korjaustyöt ovat nyt loppusuoralla, akuutit viat on korjattu, ja liikenne normalisoituu loppuviikosta, Väyläviraston projektipäällikkö Joonas Hämäläinen sanoo tiedotteessa.

Hämäläinen kertoi tiistaina Etelä-Saimaalle, että junaliikennettä myöhästyttäneet viat on paikannettu ja että viat saataisiin korjattua torstaina tai perjantaina. Korjaamisen vuoksi rataliikenne on välillä katkaistava.

Perjantaina Kuutostiellä on jälleen kaksi kaistaa käytössä Joutsenon televisiomaston kohdalla. Tästä kerrotaan Luumäki–Imatra-ratahankkeen Facebook-sivuilla.

Lappeenrannan suuntaan menevistä ajokaistoista toinen on ollut suljettuna kolmisen viikkoa ratatöiden vuoksi. Nopeusrajoitus ratatyömaan kohdalla on ollut 50 kilometriä tunnissa.

Päivitetty 20.10.2021 kello 12:50: Lisätty VR:n ja Rataliikennekeskuksen tiedot siitä, että torstaina henkilöjunia korvataan linja-autoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka