Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ase- ja räjähdekeräyksessä eteläkarjalaisilta saatiin muun muassa 180 asetta ja tuhat kiloa patruunoita

Etelä-Karjalassa järjestetyssä ase- ja räjähdekeräyksessä saatiin tuhat kiloa patruunoita. Kaakkois-Suomen poliisin Facebook

Terhi Kinnunen

Etelä-Karjalassa järjestetyssä ase- ja räjähdekeräyksessä saatiin 180 asetta, 30 kiloa räjähdysaineita, 200 kiloa pyroteknistä materiaalia ja patruunoita 1 000 kiloa.

– Suurin osa aseista oli perikuntien luovuttamia aseita ja patruunoita. Räjähdysaineet olivat lähinnä dynamiittia ja vanhoja nalleja, komisario Jarmo Junna Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta kertoo sähköpostivastauksessaan.

Luovuttajien piti etukäteen ilmoittaa hallussaan olevista aseista tai räjähteistä, jotka poliisi tai puolustusvoimat kävivät noutamassa. Keräyksessä aseita tai muuta luovuttaneille ei tullut mitään seurauksia.

Junnan mukaan keräykseen liittyviä tehtäviä oli yli 250. Kaikkia ilmoitettuja aseita tai räjähteitä ei ehditty noutaa keräysviikon aikana.

– Olemme syksyn aikana uudelleen yhteydessä ilmoittajiin ja sovimme erillisen aikataulun materiaalin hakua varten, hän kirjoittaa.

Muun muassa perikunnat luovuttivat aseita ja patruunoita keräykseen, komisario Jarmo Junna sanoo. Kaakkois-Suomen poliisin Facebook

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka