Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pankinjohtaja surmasi vaimonsa ja kolme tytärtään Lappeenrannassa 1960-luvulla – Etelä-Saimaan rikospodcast pohtii ihmisten suhtautumista vakaviin rikoksiin ja niiden tekijöihin

Etelä-Saimaan Hirvinen tutkii -podcastin ensimmäisessä jaksossa vieraina ovat psykiatri Hannu Lauerma ja viestinnän tutkija Elina Tolonen. Jakson voi kuunnella tästä jutusta, Soundcloudista tai Spotifysta.

Maaliskuussa vuonna 1961 pankinjohtaja surmasi vaimonsa ja kolme tytärtään Lappeenrannan keskustassa, kun perhe oli kotona nukkumassa.

Järkyttävästä perhesurmasta seurasi lehdistössä erikoinen reaktio: henkirikokseen syyllistyneeseen, paikallisesti tunnettuun mieheen suhtauduttiin ymmärtävästi ja myötätuntoisesti.

Pankkitalon perhesurma on Etelä-Saimaan Hirvinen tutkii -podcastin ensimmäisen jakson aiheena.

Miten vakavien rikosten tekijöihin pitäisi suhtautua, ja miten rikosuutisointi vaikuttaa ihmisten mieleen?

Näistä kysymyksistä toimittaja Jenni Hirvisen kanssa keskustelevat psykiatri Hannu Lauerma ja mediatutkija Elina Tolonen.

Hirvinen tutkii -podcastissa käsitellään rikollisuutta ilmiönä ja vanhoja eteläkarjalaisia rikostapauksia. Mikä yhteiskunnassa on muuttunut, vai onko mikään, kun traagisista tapauksista on kulunut aikaa?

Podcast on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Uusi jakso ilmestyy Soundcloud-musiikkipalvelussa joka perjantai kello 6 marraskuun loppuun asti. Spotifyhyn jaksot tulevat pienellä viiveellä.

Pankkitalon perhesurmaa käsittelevä jakso on ilmestynyt perjantaina 15. lokakuuta kello 6. Aiheeseen liittyvä juttu julkaistaan Etelä-Saimaan verkkosivulla ja paperilehdessä viikonloppuna 16.–17. lokakuuta.