Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ylilääkäri: Eksoten alueella varmistui 48 koronatartuntaa viime viikolla – Tartunnoista 15 liittyy rajaliikenteeseen

Sairastuneista 30 ei ollut saanut yhtään koronarokotusta.

Etelä-Karjalassa varmistui viime viikolla 48 koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneista 30 ei ollut saanut yhtään koronarokotusta, 11 oli saanut yhden ja 7 kaksi koronarokotusta, Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoo. Anu Kiljunen

Terhi Kinnunen

Eksoten alueella varmistui viime viikolla 48 uutta koronavirustartuntaa. Asiasta kertoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ylilääkäri Sami Raasakka.

Positiivisen koronanäytteen antaneista 30 ei ollut saanut yhtään koronarokotusta, 11 oli saanut yhden ja 7 kaksi koronarokotetta.

Tartunnoista 15 liittyi rajaliikenteeseen.

– Kaikilla, jotka ovat kaksi kertaa rokotettuja ja ovat siitä huolimatta sairastuneet, heillä on vahva altistuminen perheen sisällä tai muuten pitkäaikaisessa kontaktissa, Raasakka sanoo.

Viime viikolla otetuista näytteistä 2,3–2,4 prosenttia on ollut positiivisia. Toissa viikolla luku oli noin 3,3 prosenttia.

Raasakka pitää osuuden laskua hyvänä signaalina, vaikkakin otettujen näytteiden määrä on laskenut, kun kriteereitä on muutettu.

– Se viittaa siihen, että ehkä virusmäärä alueella on pienenemässä, eikä kyse ole vain testausstrategian muutoksesta.

Koronaluvut eivät päivittyneet Eksoten sivuille maanantaina teknisen vian vuoksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartasta selvisi maanantaina, että viime viikolla raportoitiin 35 tartuntaa Lappeenrannassa, Imatralla 3 ja Taipalsaarella 2.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka