Menovinkki | Kaljapullojen etiketit ja huovuttamisen ilot esillä – Lappeenrannan näyttelyistä löytyy jokaiseen makuun koettavaa lokakuussa

Kokosimme tärppejä Lappeenrannassa lokakuussa esillä olevista näyttelyistä. Esillelaittajissa on mukana niin paikallisia ihmisiä kuin muualla vaikuttavia taiteilijoita.

Syksy on tuonut tullessaan Lappeenrantaan uusia näyttelyitä.

Galleria Pihatossa on näytillä kolmen taiteilijan töitä, joista toinen kokonaisuus on sisarusten, Saara ja Anssi Alhopuron yhteisnäyttely. Ympäristötaiteilija Saara Alhopuron näyttelyn nimi on Metsänpeitossa ja äänitaiteilija Anssi Alhopuron Decay.

Sisarusten yhteisnäyttelyn ytimessä ovat sienet, jotka kertoilevat tarinoitaan arvaamattomassa äänimetsässä. Taiteilijat pohtivat suhdettaan metsiin. Saara Alhopuron sadunomaiset sienet muuttavat muotoaan ja kertovat tuttuja tarinoita suomalaisesta mytologiasta. Anssi Alhopuro käsittelee omilla teoksillaan luontokokemuksen hajoamista digitaalisuuden puristuksessa.

Kolmas näyttely on lappeenrantalaisen Pirkko Grönlundin Luulin, että Greta Garbo on kuollut – Huovan monet ulottuvuudet. Grönlund löysi huovutuksen jo 30 vuotta sitten ja on tehnyt siitä lähtien huovasta niin vaatteita, koriste-esineitä kuin kattokruunujakin. Inspiraation huovutukseen hän saattaa saaka joko sen käyttötarkoituksesta tai huovan väristä.

Pihaton (Valtakatu 80, Lappeenranta) näyttelyt ovat avoinna 22.10. Avoinna ke-pe 11–17, la 11–14.

Muovipusseilla on sanoma

Täky Galleriassa avautuu nuoren, helsinkiläisen korutaiteilija Wiebke Pandikowin näyttely Muoviluonto.

Näyttelyssä on esillä koruja, veistoksia sekä installaaioita, jotka on valmistettu kierrätetyistä muovipusseista. Pandikow on työskennellyt ja työstänyt muovipussien parissa vuodesta 2014 saakka itse luomillaan menetelmillä. Näyttelyssään hän käsittelee eri teemoja roskaamiseen ja luontoon liittyen. Samalla kuitenkin siellä on teoksia, jotka kertovat luonnon kyvystä selviytyä ihmisten aiheuttamasta tuhosta.

Täky gallerian (Satamatie 10, Lappeenranta) näyttely on avoinna 31.10. saakka tiistaista perjantaihin klo 11–17 sekä viikonloppuisin klo 11–15.

Panimo esittelee kuvataidettaan

Panimoyhtiö Tuju järjestää etikettitaiteeseen perustuvan taidenäyttelyn Vähän tuonelaa, ripaus rakuunaa ja kasa mustaa huumoria -näyttely on esillä Lappeenrannassa kulttuuritila Nuijamiehessä lokakuun ajan. Yleisölle avoimissa avajaisissa panimon kaikki kolme kuvittajaa, Samu Koskinen, Ville Vuorinen ja Nalle Mielonen, kertovat työstään.

Etikettitaidenäyttely Nuijamiehessä (Valtakatu 39, Lappeenranta). Avoinna ravintola Nuijan aukioloaikoina. Avajaiset lauantaina 2.10. kello 16.

Ihminen, teknologia ja luonto

Taidekeskus Idässä on esillä kaksi näyttelyä.

Riutan puolella on näytillä Ilkka Wahalan Afk, joka tulee sanonnasta ”away from the keyboard” eli poissa näppäimistön ääreltä. Lyhenne kertoo siitä, että henkilö ei ole sillä hetkellä näppäimistönsä äärellä, eikä siis pysty vastaamaan.

Näyttely pohtii sitä, minkälainen on meidän tulevaisuutemme ja minkälaisen tulevaisuuden me haluamme. Wahalan tuotanto on pääosin installaatioteoksia, joissa hän yhdistelee digitaalisia ja käsin kosketeltavia elementtejä.

Roikassa on esillä puolestaan Anni Kristiinan lyijykynäpiirustuksia joissa hän kuvaa erilaisia vuorovaikutussuhteita: ihmisen suhde itseensä sekä ihmisen ja luonnon vuoropuhelu. Teoksissa pohditaan myös koronan vaikutus, miten ihmiset ovat joutunee eristäytymään, joko fyysisesti tai henkisesti.

Taidekeskus Idän (Valtakatu 66, Lappeenranta) näyttelyt ovat avoinna 16.10. saakka ti-pe kello 11–17, la 11–14.

Rajalla

Mai-Art Galleriassa on esillä näyttely nimeltään Border, Raja, joka esittelee suomalaisten ja venäläisten taiteilijoiden töitä.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Natalia Montonen, Raja Ilmanen, Sergey Dreyden, Timo Rönkä, Eppu Isotalo, Oleg Tihonov, Marina Koldobskaya, Marie Pyykkö ja Vladimir Kozin.

Jokaiselta heistä on esillä yksi tai kaksi työtä. Osalle osallistujista taide on päätyö, toisille tärkeä osa elämää. Työt on tehty eri tekniikoilla, tyylillä ja materiaaleilla, joiden tarkoituksena on ilmentää ”rajaa” lukemattomilla eri kriteereillä ja periaatteilla, jotka määrittävät olemistamme.

Mai-Artin (Valtakatu 37, Lappeenranta) näyttely on avoinna 31.10. saakka liikkeen aukioloaikoina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka