Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

AVI: Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset kumotaan torstaista alkaen – Kisapuistoon saa taas ottaa enemmän katsojia

Kokoontumisrajoitusten puolesta Kisapuiston katsomon saa ottaa vaikka täyteen, jos tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia pystytään noudattamaan.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kumoaa Etelä-Karjalan kokoontumisrajoitukset torstaista 16. syyskuuta alkaen. Taustalla on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) johtaman koronakoordinaatioryhmän arvio, jonka mukaan kokoontumisrajoitukset eivät ole enää välttämättömiä.

Aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen AVIsta vahvistaa, että esimerkiksi Lappeenrannan Kisapuistoon saa torstaista lähtien ottaa vaikka katsomon täyteen, tietyin edellytyksin.

– Saa ottaa meidän (AVIn) rajoitusten puolesta, mutta vuoden loppuun asti voimassa olevan tartuntatautilain 58 c-pykälän yleisiä hygieniavaatimuksia pitää ottaa huomioon ja noudattaa. Jos katsomon ottaa täyteen, niitä pitää pystyä noudattamaan. Riippuu katsomotilasta, voiko jollakin tavalla väljästi sinne asettautua, Nikunen linjaa.

Sama koskee kaikkia tapahtumia ja tilaisuuksia. Ravintolarajoitukset ovat eri asia, Nikunen huomauttaa.

Aiemmin AVI on rajoittanut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä muun muassa siten, että sisätiloissa voi tilaisuuksissa olla henkilöitä enintään puolet tilan maksimikapasiteetista. SaiPa sai myydä kauden avausotteluunsa puolet Kisapuiston kapasiteetista eli 2410 lippua, jotka menivät kaikki kaupaksi.

Torstaista alkaen Eksoten alueella ei ole voimassa enää lainkaan kokoontumisrajoituksia.

Etelä-Karjalassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset ovat edelleen voimassa. Näitä ovat esimerkiksi asiakkaiden mahdollisuus käsien puhdistamiseen, tilojen ja pintojen puhdistaminen tehokkaasti sekä asiakkaiden ja osallistujien oleskelun järjestäminen väljäksi.

Ravintolarajoituksista päätetään erikseen. Etelä-Karjalan alueella ravintoloiden on torstaista 16. syyskuuta alkaen suljettava ovensa kello 24 ja lopetettava anniskelu tuntia aikaisemmin, kello 23.