Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Karjalan isät halutaan ottaa paremmin huomioon – Kerro meille, minkälaisia kokemuksia sinulla on isänä neuvolakäynneistä

Etelä-Saimaa tekee juttua siitä, miten lapsen isää kohdellaan neuvoloissa.

Eksoten neuvolatoimintaa ollaan kehittämässä. Tavoitteena on jatkossa ottaa isät paremmin huomioon neuvolatoiminnassa. Agata Anttonen

Joonas Tapaninen

Kuten nimestäkin voi jo päätellä, neuvola on paikka, josta haetaan neuvoja ja eväitä vanhemmuuden tielle. Moni isä kuitenkin kokee olevansa neuvolakäynnillä sivuroolissa, kun äidin ja lapsen terveys vie päähuomion.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä (Eksote) aiheesta käytyyn yhteiskunnalliseen keskusteluun on herätty, sillä neuvolatoimintaa ollaan nyt kehittämässä. Tavoitteena on huomioida jatkossa isät paremmin neuvolatoiminnan yhteydessä sekä kehittää heille suunnattua toimintaa. Projektiin liittyen Eksote on käynnistänyt kyselyn, jossa isät pääsevät vaikuttamaan neuvolapalveluihin.

Etelä-Saimaa tekee juttua siitä, minkälaista kohtelua eteläkarjalaiset isät saavat neuvolassa. Koetko tulleesi otetuksi huomioon ja saaneesi tarpeeksi tukea vanhemmuuden haasteiden kohtaamiseen? Oletko kohdannut väheksyntää sukupuolesi vuoksi? Jos olet käynyt neuvolassa lapsen kanssa ilman äitiä, miten asiaan on suhtauduttu? Kerro kokemuksistasi omin sanoin. Lasten lukumäärällä tai sillä, milloin isäksi olet tullut, ei ole väliä.

Jätä kommenttisi alla olevaan kommenttikenttään tai ole yhteydessä toimittajaan puhelimitse tai sähköpostilla:

joonas.tapaninen@esaimaa.fi / p. 040 714 9630

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Nuuskan käyttäminen voi lyhentää elinikää

Palvelut

Ruokapaikka