Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Eksote: Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana 30 koronatartuntaa – Nuoria kannustetaan piikille

Kuvituskuva. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen

Etelä-Karjalassa on varmistunut 30 koronatartuntaa viikonlopun aikana. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronasivujen mukaan tartuntojen määrä koko pandemian ajalta on sen alueella nyt 1 921.

Perjantaina Eksotella otetuista 684 näytteestä 13 oli positiivisia, lauantain 557 näytteestä vastaavasti 17. Sunnuntain osalta tietoja ei maanantaina päivällä ollut saatavissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronaseurannan mukaan Etelä-Karjalan koronatapausten luku on nyt 1 851. Maanantaina uusia tapauksia oli THL tilastoinut Etelä-Karjalaan vain viisi kappaletta Lappeenrantaan, jonka tautitilastoluku on nyt 1 316 koko pandemian ajalta.

Sairaalahoidossa Eksotella on edelleen kuusi koronaviruspotilasta.

Eksote kannustaa nuoria rokotukseen

Eksote kannustaa koronarokotuksiin nyt eritoten nuoria aikuisia rokotuskattavuuden nostamiseksi.

Eksoten koronarokotuspisteisiin Imatralla ja Lappeenrannassa pääsee arkipäivisin ilman ajanvarausta ja tulevana keskiviikkona 15.9. myös kello 18 saakka, Eksote kertoo tiedotteella. Sunnuntaina 19.9. on rokotuspiste auki kaikille 12 vuotta täyttäneille eteläkarjalaisille.

Rokotuksiin voivat tulla kaikki eteläkarjalaiset 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä 2-rokotuksen aikaistamiseen kaikki eteläkarjalaiset, joilla ensimmäisestä koronarokotuksesta on ehtinyt kulua vähintään 6 viikkoa.

Keskiviikkona 15.9. Lappeenrannan Ison-Kristiinan rokotuspisteelle voi tulla 1- ja 2- rokotukseen kello 9–18 ilman ajanvarausta. Arkipäivisin rokotukseen Lappeenrannan Isoon-Kristiinaan voi tulla kello 9–14.30 ilman ajanvarausta. Sunnuntaina 19.9. rokotetaan Ison-Kristiinan rokotuspisteellä kello 8.30–16 ilman ajanvarausta.

Imatran Tori-Galleriassa rokotetaan arkipäivisin 1- ja 2- rokotukset kello 13–16 ilman ajanvarausta.

Palvelupäällikkö Satu Simolin toivoo Eksoten tiedotteen mukaan erityisesti, että nuoret aikuiset, alle 30-vuotiaat alueen asukkaat, tulisivat rokotukseen koska heidän rokotuskattavuutensa on vielä alhainen.

Jos alaikäinen, 12 vuotta täyttänyt lapsi ei ole vielä saanut rokotetta, voi huoltaja tulla hänen kanssaan rokotuspaikalle.

Uutista täydennetty kello 12.19.

Uutista täydennetty 14.9. kello 10.30: Korjattu virheellinen tieto rokotusajoista sunnuntaina 19.9.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka