Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lappeenrannassa pääsee pian juttelemaan ulosottoon ja talouteen liittyvistä asioista anonyymisti ja ilman ajanvarausta – Talousneuvola toimii kerran kuussa

Lappeenrannassa Talousneuvolaa pidetään vaihtelevasti Aikuisten keskuksella tai Ohjaamossa, Imatralla Imatrankoskella Aikuisten keskuksessa.

Rahan riittävyys huolettaa monia. Kuvituskuva. Mika Strandén

Iida Tynnilä, Piia Kaskinen

Lappeenrannassa pääsee perjantaista 10 syyskuuta alkaen keskustelemaan talousasioihin ja vaikkapa ulosottoon liittyvistä huolista ilman ajanvarausta ja anonyyminä.

Aikuisten keskuksessa toimii silloin Talousneuvola, joka neuvoo niin isoissa kuin pienissäkin huolissa. Ulosottolaitoksen tiedotteen mukaan se tarjoaa vastauksia kysymyksiin samasta paikasta ja haluaa vähentää asiakkaiden juoksemista luukulta luukulle.

Talousneuvola on auki noin kerran kuussa parin tunnin ajan kerrallaan. Toiminta alkaa syyskuussa ja päättyy tällä tietoa marraskuussa.

Toimintaa kokeiltiin Imatralla ja Lappeenrannassa viime kesänä. Toimintaa jatketaan tiedotteen mukaan hyvän vastaanoton takia.

Toimintaa ympäri maakuntaa

Myös Imatralla Talousneuvola toimii kerran kuussa. Lisäksi se jalkautuu syksyn aikana kertaluontoisesti Rautjärvelle ja Savitaipaleelle.

Talousneuvolassa ovat mukana talous- ja velkaneuvoja, ulosoton edustaja, Eksoten sosiaalityöntekijä, ja puhelimitse myös Kelan työntekijä.

Rautjärvellä ja Savitaipaleella mukana on myös Välitä viljelijästä -projektin projektityöntekijä.

Ulosottolaitoksen asiantuntijalta voi kysyä ulosottoon liittyvistä asioita yleisesti, mutta yksittäisten ihmisten asioihin ulosottolaitos ei ota kantaa.

Suomen ensimmäinen Talousneuvola avattiin vuonna 2019 Tampereelle. Sen jälkeen se on avattu lähes kahdellekymmenelle paikkakunnalle.

Talousneuvolan aukiolot

Lappeenrannassa neuvola toimii perjantaina 10. syyskuuta, torstaina 30 syyskuuta, torstaina 21. lokakuuta kello 12–14. Lappeenrannan Talousneuvolan paikkoina toimivat Eksoten Aikuisten keskus sekä Ohjaamo. 30. syyskuuta järjestettävä Talousneuvola järjestetään Ohjaamossa ja muut Aikuisten keskuksella.

Imatralla Talousneuvola toimii Imatrankoskella Aikuisten keskuksessa. Se on auki maanantaina 20. syyskuuta, tiistaina 19. lokakuuta ja maanantaina 29. marraskuuta kello 13–15.

Rautjärvellä Talousneuvola toimii viikolla 45, varsinainen päivä tarkentuu myöhemmin. Paikkana on hyvinvointiasema Simpeleellä. Neuvola on auki kello 11–13.

Savitaipaleelle neuvola tulee keskiviikkona 3. marraskuuta kello 11–13. Paikkana on hyvinvointiasema.

Tarkat ajankohdat ja paikat löytyvät myös Eksoten nettisivuilta .

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka