Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki Imatran yhteislukion abit siirretään etäopetukseen ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi – Lappeenrannassa jatketaan toistaiseksi lähiopetuksessa

Tällä hetkellä lukiolaisista on karanteenissa noin 80 opiskelijaa. Lähes kaikki heistä ovat abeja.

Imatran kaupunki tiedottaa kaupungin koronaryhmän päättäneen, että kaikki Imatran yhteislukion abiturientit siirretään etäopetukseen 3. syyskuuta ja 24. syyskuuta väliseksi ajaksi.

Perusteluina ovat mahdollisten joukkoaltistumisten sekä karanteenien välttäminen. Etäopetusjärjestelyllä pyritään turvaamaan syksyn ylioppilaskirjoitukset, jotka alkavat 13. syyskuuta.

Lukion rehtori Mika Strömberg toteaa tiedotteessa, että lähiopetuksessa pysyminen olisi paras vaihtoehto, mutta riski laajalle joukkoaltistumiselle oppitunneilla on suuri.

Tällä hetkellä lukiolaisista on karanteenissa noin 80 opiskelijaa, ja kaupungin tiedotteen mukaan lähes kaikki heistä ovat abeja.

Ylioppilastutkintolautakunta ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) suosittelevat kirjoituksiin osallistuvia välttämään kontakteja 10–14 vuorokauden ajan ennen kokeita.

Lappeenrannassa jatketaan lähiopetuksessa toistaiseksi

Lappeenrannassa abiturientit jatkavat ainakin toistaiseksi lähiopetuksessa. Lyseon lukiossa ei ole ollut joukkokaranteeneja, ja Kimpisen lukion osalta tilannetta tarkkaillaan.

– Perjantaina on lukioiden johtoryhmän kokous, jossa asiaa käsitellään. Tähän asti rehtoreiden näkemyksenä on ollut se, ettei tarvetta abien etäopetukseen ole, opetustoimenjohtaja Mari Routti toteaa.

Juttua muokattu 2.9. klo 16.52. Lisätty Mari Routin kommentit Lappeenrannan tilanteesta.