Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ison-Kristiinan walk in-rokotus veti väkeä tasaiseen tahtiin – Lähes tuhat eteläkarjalaista sai rokotuksen keskiviikkona

Eksoten rokotuspiste Isossa-Kristiinassa. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen

Keskiviikon pidennetty ja ajanvaraukseton koronarokotuspäivä veti väkeä tasaiseen tahtiin. Kauppakeskus Ison-Kristiinan walk in -rokotuspisteessä annettiin lähes tuhat rokotetta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) rokotuksia järjestävän Jorma Simolinin mukaan 1 100 rokotuksen tavoitteeseen ei aivan päästy, mutta tulokseen ollaan silti tyytyväisiä. Rokotuskirjat saatiin pitkälti tyhjennettyä kakkosrokotteen aikaistajista.

Rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kertoi alkuiltapäivällä, että tilanne oli ollut optimaalinen, eikä jonoissa tarvinnut seisoa. Iltapäivä muodostui aamua vilkkaammaksi, mutta jonotukselta vältyttiin silloinkin.

– Rokotettavat ovat aamupäivällä olleet tasaisesti kaiken ikäisiä, Kuitto kertoo.

Iltapäivällä rokotukseen saapui ilahduttavan paljon miehiä. Simolinin mukaan asiakkaiden mahdollinen piikkikammoisuus pystyttiin ottamaan huomioon, ja vaikeimmissa tapauksissa rokotuksen sai myös makuuasennossa.

Alle nelikymppisiä kaivataan

Rokotusurakkaan saatiin Eksoten omien rokotustiimien lisäksi apuja muun muassa kouluterveydenhuollosta, neuvoloista, opiskeluterveydenhuollosta sekä alan eläkeläisistä.

– Nyt alkaa olla se tilanne, että kaikki kakkosrokotuksen aikaistajat on saatu hoidettua lähiviikkoina, mutta ykkösrokotuksiin pitäisi saada vielä tulemaan lisää etenkin alle nelikymppisiä, Kuitto totesi.

Jorma Simolinin mukaan rokotukset Isossa-Kristiinassa jatkuvat, ja myös kakkosrokotteen ottajat saavat sieltä rokotteen. Todennäköisesti ei tarvita edes ajanvarausta, vaan rokotus voidaan hoitaa saman tien.

Torstaina rokotuksia annetaan Skinnarilan kampuksella lähinnä LUT-yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Heille on varattuna 450 rokoteannosta.

Keskiviikkona 8. syyskuuta kello 8.30–15.15 on Parikkalan hyvinvointiasemalla walk in -rokotuspäivä. Rokotukseen voivat tulla kaikki eteläkarjalaiset ilman ajanvarausta. Ykkösrokotukseen voivat tulla kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä kakkosrokotuksen aikaistamiseen kaikki eteläkarjalaiset, joilla ensimmäisestä rokotuksesta on ehtinyt kulua vähintään 8 viikkoa. Kakkosrokotusta ei kuitenkaan kannata aikaistaa muutamalla päivällä, Eksote ohjeistaa.

Juttua muokattu 1.9.2021 kello 19.45: lisätty Jorma Simolinin kommentit ja tiedot päivän kokonaisrokotusmääristä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka