Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Keskiviikkona 19 uutta koronatapausta, Isossa-Kristiinassa walk in-rokotuksia keskiviikkoiltaan asti

Etelä-Karjalassa varmistui keskiviikkona 19 uutta koronatartuntaa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronasivujen mukaan positiiviset tapaukset löydettiin tiistaina otetuista 663 koronanäytteestä. Sairaalahoidossa Eksotessa on 0–5 koronapotilasta.

Tapausten lukumäärä koko pandemian ajalta on Eksoten alueella nyt 1 794. Korona on Etelä-Karjalassa edelleen leviämisvaiheessa, joka on epidemian kolmesta vaiheesta vakavin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kuntakohtaisessa tilastossa on keskiviikkona lisätty Lappeenrannan kohdalle 10 uutta tartuntaa (kokonaisluku pandemian ajalta nyt 1 190) ja Imatralle 3 uutta tapausta (nyt kaikkiaan 310 tapausta). Muiden Etelä-Karjalan kuntien tilastoluku ei keskiviikkona muuttunut.

THL:n mukaan Etelä-Karjalassa on todettu nyt 1 706 tartuntaa koko epidemian aikana.

Kauppakeskus Isossa-Kristiinassa on keskiviikkona 1.9. käynnissä walk in-rokotus, jossa voi hakea ilman ajanvarausta sekä 1. että 2.-rokotteen. Keskiviikon rokotus on avoinna kello 19 saakka.

Muuten arkipäivisin walk in-periaatteella voi hakea 1. rokotteen kello 9.30 ja 14.30 välillä.

Eksoten rokotustaulukon mukaan reilut 97 000 eteläkarjalaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Se on noin 76 prosenttia väestöstä Eksoten mukaan.

Toisen annoksen on saanut reilut 71 000 ihmistä, eli noin 56 prosenttia eteläkarjalaisista.

Uutista päivitetty 1.9. kello 12.10 THL:n luvuilla,