Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lauritsalan koulussa määrättiin ensimmäinen ryhmäkaranteeni koko korona-aikana – Imatralla lukiolta karanteeniin 75

Eksote asetti karanteeniin noin 20 Lauritsalan koulussa. Opettajia ei joutunut karanteeniin.

Rehtori Jukka Mielikäinen sanoo, että Lauritsalan koulussa on päästy tähän saakka ilman karanteeneja. -Saa nähdä, mitä seuraa. Kai Skyttä

Ilkka Pohjalainen, Tuija Horttanainen, Juho Maijala

Lappeenrannan Lauritsalan koulussa on ilmennyt korona-altistuminen. Kaupunki tiedotti asiasta tiistaina.

Eksote on asettanut karanteeniin noin 20 Lauritsalan kouluyhteisöön kuuluvaa henkilöä. Muilta osin koulun arki jatkuu kaupungin mukaan normaalisti.

Lauritsalan koulun rehtori Jukka Mielikäisen mukaan yksi oppilas on viikonlopun aikana saanut tietää positiivisesta testituloksestaan. Hän on ollut koulussa viime viikolla oireettomana, ja Eksote on pistänyt yhden luokan karanteeniin.

– Tämä on puoleentoista vuoteen ensimmäinen ryhmäkaranteeni Lauritsalan koulussa. Tähän päivään saakka on vältytty. Nytkin meillä sattui sikäli hyvin, että vain yksi luokka joutui karanteeniin, eikä yhtään opettajaa. Rokotteet pelastivat henkilöstöä, Mielikäinen arvioi.

Imatralla karanteeneja lukioon ja Vuoksenniskan kouluun

Myös Imatran kaupunki tiedottaa jälleen uusista korona-altistuksista kouluissa. Tiistaina illansuussa tuli ilmi altistuminen Imatran yhteislukiossa. Lukiolta 75 ihmistä joutuu karanteeniin.

Tiedotteen mukaan Vuoksenniskan koulukeskuksessa on tapahtunut korona-altistuminen alakoulun puolella viime viikon lopulla.

Altistuneita oppilaita ja henkilökunnan jäseniä on yhteensä 30.

Myös Mansikkalan koulukeskuksessa on altistunut yläkoulun puolella noin 20 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä.

Tällä hetkellä jo aiemmin määrättyjä karanteeneja on Vuoksenniskan ja Mansikkalan koulukeskuksissa sekä Imatrankosken päiväkodilla.

Yhteensä Imatralla on karanteenissa 265 henkilöä.

Lappeenrannassa useita karanteeneja

Neljässä Lappeenrannan kaupungin koulussa määrättiin maanantaina karanteeneja korona-altistumisten vuoksi. Kimpisen yhtenäiskoulun yläkoulussa, Kimpisen lukiossa, Voisalmen koulussa ja Kesämäen yhtenäiskoulun alakoulussa määrättiin karanteeniin yhteensä noin 220 henkilöä. Kaupunki kertoi asiasta tiedotteella.

Kimpisen yläkoulussa karanteeniin asetettuja on noin 120, Kimpisen lukiossa noin 30, Voisalmessa ja Kesämäessä kummassakin noin 20. Korona-altistumiset tulivat ilmi viikonvaihteessa ja maanantaina.

Lisäksi Lappeenrannan steinerkoulussa on sunnuntaina ilmennyt yksi korona-altistus. Rehtori Titta Kossilan mukaan altistuksen takia etätyöskentelyssä on nyt kolme luokkaa eli noin 30 oppilasta ainakin tämän viikon. Oppilaat ovat vuosiluokilla 4.–6.-, eli iältään 10–12-vuotiaita.

Uutista on päivitetty kello 18.10. Lisätty tieto lukion karanteenista.

Päivitetty kello 10.23: Lisätty tieto Mansikkalan altistumisista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka