Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Viidessä lappeenrantalaiskoulussa altistumisia: Karanteeniin yhteensä noin 250 henkilöä

Lappeenrannan steinerkoulussa kolme luokkaa laitettiin etäkouluun altistumisen vuoksi.

Neljässä lappeenrantalaiskoulussa on määrätty koronakaranteeneja. Kuva Kesämäen koulusta. Janita Karra

Juho Maijala

Neljässä Lappeenrannan kaupungin koulussa on määrätty karanteeneja korona-altistumisten vuoksi. Kimpisen yhtenäiskoulun yläkoulussa, Kimpisen lukiossa, Voisalmen koulussa ja Kesämäen yhtenäiskoulun alakoulussa on määrätty karanteeniin yhteensä noin 220 henkilöä. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteella.

Kimpisen yläkoulussa karanteeniin asetettuja on noin 120, Kimpisen lukiossa noin 30, Voisalmessa ja Kesämäessä kummassakin noin 20. Korona-altistumiset tulivat ilmi viikonvaihteessa ja maanantaina.

Tiedotteen mukaan koulujen arki jatkuu muuten normaalisti. Eksote on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin ja tiedotteen mukaan rehtorit ovat tiedottaneet altistumisista huoltajille.

Steinerkoulussa kolme luokkaa karanteeniin

Lappeenrannan steinerkoulussa on sunnuntaina ilmennyt yksi korona-altistus. Rehtori Titta Kossilan mukaan altistuksen takia etätyöskentelyssä on nyt kolme luokkaa eli noin 30 oppilasta ainakin tämän viikon. Oppilaat ovat vuosiluokilla 4.–6-, eli iältään 10–12-vuotiaita.

– Kaikki varotoimet ovat olleet käytössä, on maskit ja visiirit, käsiä on pesty joka välissä, ja yhdistelmäryhmiä purettu, turvavälejä noudatettu luokissa ja ruokalassa, joissa jokaisella on omat paikkansa.

Kossilan mukaan kyseessä on ensimmäinen karanteeni Lappeenrannan steinerkoululla.

– Vaikka mekin on kaikki yritetty, jostain se nyt tänne hiipi. Toivotaan, että päästään vähällä.

Muokattu kello 13.03: Lisätty Lappeenrannan steinerkoulun altistuminen ja karanteenit. Kello 17.05: lisätty Kimpisen lukion ja yläkoulun maanantaina iltapäivällä julkaistut karanteeniluvut. Kello 21.45. Korjattu Kimpisen yläkoulussa karanteeniin asetettujen määrä ja muokattu jutun aloitusta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka